Transport-app får finske brugere til at lade bilen stå
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Transport-app får finske brugere til at lade bilen stå

PLUS.
Illustration: MaaS Global

Det er hverken leje- eller delebiler brugerne af MaaS-tjenesten Whim vælger, når de skal transporteres rundt i storbyen Helsinki. Brugernes rejsemønstre overrasker dansk MaaS-specialist.

Der er i dag få steder, hvor man tilbyder en såkaldt fuldt integreret MaaS-løsning, altså mobilitet, der kan tages ned fra hylden i en digital butik og bringe brugeren fra A til B, uden at denne skal eje et transportmiddel selv. Et af de steder er i Finland, som har fået status som hele verdens 'MaaS-mekka'.

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

Og nu er der for første gang tal, der viser, hvordan finnerne rent faktisk gebærder sig, når de abonnerer på en MaaS-tjeneste. Indtil videre foretrækker de næsten udelukkende at bruge bussen eller toget. Således viser tallene fra den nye Rambøll-rapport, at 95 procent af alle Whim-rejser foregår med kollektiv trafik. Bilrejser udgør forsvindende lille andel af alle Whim-rejser. I...