Transport-app får finske brugere til at lade bilen stå
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Transport-app får finske brugere til at lade bilen stå

PLUS.
Illustration: MaaS Global

Det er hverken leje- eller delebiler brugerne af MaaS-tjenesten Whim vælger, når de skal transporteres rundt i storbyen Helsinki. Brugernes rejsemønstre overrasker dansk MaaS-specialist.

Der er i dag få steder, hvor man tilbyder en såkaldt fuldt integreret MaaS-løsning, altså mobilitet, der kan tages ned fra hylden i en digital butik og bringe brugeren fra A til B, uden at denne skal eje et transportmiddel selv. Et af de steder er i Finland, som har fået status som hele verdens 'MaaS-mekka'.

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

Og nu er der for første gang tal, der viser, hvordan finnerne rent faktisk gebærder sig, når de abonnerer på en MaaS-tjeneste. Indtil videre foretrækker de næsten udelukkende at bruge bussen eller toget. Således viser tallene fra den nye Rambøll-rapport, at 95 procent af alle Whim-rejser foregår med kollektiv trafik. Bilrejser udgør forsvindende lille andel af alle Whim-rejser. I...