Transformerstation på Sjælland udløser protester: Området er et beskyttet grundvandsreservoir


Når de enorme mængder strøm fra Energiø Bornholm fra 2030 skal transporteres til Sjælland, skal kablerne gå i land og ende ved en transformerstation.
Anlægget skal bl.a. inkludere en 25 meter høj bygning, et 400 kV GIS-anlæg og såkaldte 'sivesøer'. Anlæggets byggeri vil fylde 18 hektar, og tilsammen vil området omfatte omkring 60 hektar land.
Og så skal det bygges ved landsbyen Solhøj i Høje-Taastrup Kommune.
Men Energinet kunne stort set ikke have valgt en værre placering, mener Hofor, hovedstadens forsyningsselskab.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Man kan undre sig over at energinet og HOFOR, og andre liggende drikkevandsforsyningsselskaber ikke stille og roligt tager en møde/snak, så disse ting ikke kommer frem som en forhindring, men som at det tager vi allerede højde for.
Af alle intressenter burde HOFOR være medspiller i den grønne omstilling. og ikke modspiller som her fremstillet i artiklen.
Tak for uddybning ?Til dels. De bruges til at lede overfladevand væk fra stationsområdet, typisk via dræn i jorden. Til sammenligning er det meget lidt der opsamles under transformerne (der i øvrigt ledes gennem en olieudskiller, inden det bortledes).
Men mit hurtige opslag var altså ikke helt i hegnet, det er simpel afledning fra befæstede områder - og som jeg ser det, er den eneste trussel specifikt olie fra transformere. Derfor fastholder jeg min teori om, at de historiske problemer med forurening fra transformerstationer netop er historiske - som i: Før man havde opsamlingsbassiner under de oliefyldte transformere.
Det er da mega mærkeligt at de ikke har fået klappet det her af med de forskellige væsentlige interessenter. Mon ikke de lige skulle få ringet til hofor og få styr på den del af projektet, inden de skyder vvm’en igang.
I alle af disse projekter er der virkelig mange der har en mening om nærmest alt.
Helt konkret på sådanne projekter, er der en flok del-projektledere tilknyttet. Deriblandt nogen der har forstand på miljø- og myndighedsbehandling. Der gøres meget ud af at håndtere interessenter, og sørge for at alle bliver hørt - og såfremt muligt, også bliver tilgodeset.
Uanset hvad vi gør, vil der altid være nogen der er utilfredse. Det ville sikkert hjælpe en hel del, hvis vores transmissionsnet havde daglige udfald...
Det er da mega mærkeligt at de ikke har fået klappet det her af med de forskellige væsentlige interessenter. Mon ikke de lige skulle få ringet til hofor og få styr på den del af projektet, inden de skyder vvm’en igang.
Hvis de højeste bygninger er 25 meter høje, bliver til noget mere end to fodboldbaner.Skitsetegningen på anlæget ser ud til max at fylde 2 fodboldbaner
Oversættelse (af journalistenheder): En fodboldbane = ca. 0,7 hektar. ?
Kan vi ikke få uddybet, hvad sivesøer er ved en transformerstation, og hvad de bruges til?
Det er til nedsivning af det vand, der opsamles i de sikkerhedsbassiner der til at fange olien fra transformatorerne i tilfælde af havari. Vandet renses selvfølgelig før nedsivning.
Til dels. De bruges til at lede overfladevand væk fra stationsområdet, typisk via dræn i jorden. Til sammenligning er det meget lidt der opsamles under transformerne (der i øvrigt ledes gennem en olieudskiller, inden det bortledes).
Kilde: Arbejder hos Energinet.
Skitsetegningen på anlæget ser ud til max at fylde 2 fodboldbaner. Hvad skal de resterende arial op til 18 hektar (60 hektar) bruges til ?
-snip- Flemming kom mig i forkøbet :-)
Det er til nedsivning af det vand, der opsamles i de sikkerhedsbassiner der til at fange olien fra transformatorerne i tilfælde af havari. Vandet renses selvfølgelig før nedsivning.Kan vi ikke få uddybet, hvad sivesøer er ved en transformerstation, og hvad de bruges til?
Så næppe den helt store trussel - eller?
Det kunne være interessant med en teknisk vurdering af dette. Er Brian Hansens Transformerstationer har historisk været kilder til forurening af jord og grundvand måske fra en tid før man havde sikkerhedsbassiner under transformerne?
Mon ikke nærmere, det er omkring 10% af Hofors drikkevand? ? - i følge Danmarsk Statistik bruger de danske husholdninger ca 250 millioner m3/årMere end syv millioner kubikmeter vand pumpes hvert år op af kildepladserne i området, svarende til 10 procent af Danmarks drikkevand.
Kan vi ikke få uddybet, hvad sivesøer er ved en transformerstation, og hvad de bruges til?
Det er som om alle, der ikke kender til en transformerstation, straks begynder at skyde fra hoften. Det er noget med energi - det er vi i mod. Men er der noget så fredeligt og ikke forurenende som en transformerstation? Fornuftigt placeret ved 400 kV nettet, så udgifterne og adgangstraceen bliver så små som muligt. Der er meget bias i befolkningen...