Trafikplanlæggere flytter os fra privatbiler til delebiler

Plus1. juli 2021 kl. 02:004
Trafikplanlæggere flytter os fra privatbiler til delebiler
Københavns Kommune vil undersøge muligheden for, at biler, der deles med andre, eksempelvis via GoMore, kan få adgang til særlige parkeringspladser. Illustration: Kim Haugaard/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix.
Teknologien har gjort det nemmere at vælge dele­biler, og samtidig drejer trafikplanlæggere på andre håndtag for at mindske den private biltrafiks dominans.
Artiklen er ældre end 30 dage

Transport Danske byer vil give mere plads til delebiler

Tiden, hvor delebiler var forbeholdt medlemmer af en forening, er for længst forbi. Med en smartphone i hånden er det ikke bare blevet nemmere, men også billigere og mere uforpligtende at hoppe bag rattet i en bil, du ikke selv ejer.

Og det vil danske byer med grønne ambitioner nu tage bestik af. Både København og Aarhus Kommune barsler med nye ­handlingsplaner, der skal fremme delebilerne i gade- billedet.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
4. juli 2021 kl. 20:28

Gad vide hvilken planet "trafikplanlæggere" bor på? Det er ikke den samme som den jeg og størstedelen af vores venner og kolleger bor på. Når man kigger ind i deres biler på "vores planet", så er de fyldt med barnestole, hundebure, legetøj og rengøringsartikler til børn og/eller hund, værktøj, regntøj etc. etc. Det er ikke noget man bare flytter fra bil til bil, og hvor skal man gøre af det ind i mellem køreturene? Det virker som om at det er et krav for at blive trafikplanlægger, at man bor under 5 km. fra sin arbejdsplads og at en primære fritidsbeskæftigelses også findes inden for denne radius. Eneste grund til at forlade centrum/midtbyen er når man skal hjem til familien i den anden ende af landet, og så er det da smart med en delebil (undskyld for fordommene, men sådan ser det ud udefra). Kan vi ikke få nogle tal på bordet som vi kan relatere os til - hvor mange kan i virkeligheden bruge en delebil og giver det mening, at ideen fylder så meget i debatten???

3
3. juli 2021 kl. 17:24

Og hvad så hvis der er et fjols der kører vandvids kørsel med en af delebilerne... Hvem skal så betale for den konfiskeret bil? Fjolset der kørte den har næppe penge på lommen til det... Det skal nok blive godt :-(

2
1. juli 2021 kl. 13:26

Og så ser det ud til at man ønsker at begrænse antallet af besøgene fra andre dele af Danmark, der er nødt til at ankomme i egen bil...

1
1. juli 2021 kl. 13:08

Ja, så igen. Endnu en "super brilliant idé" opstået i hjerner der ikke selv skal bruge det. Fordele til delebiler. Igen betyder det at det er endnu sværere at være en helt almindelig person, der ikke af den ene eller anden grund kan dele. Meld det nu bare ud. Ethvert tiltag der kan lægge gener i vejen for helt almindelige folks transport, det er noget politikere elsker. Tag bare eksemplet med storbyer der nu har oprettet at ENHVER parkering inden for den ydre bygrænse det skal koste i byens afgiftkasse. Også hvis man besøger nogen? ja. Også hvis man 'Bor' inde i byen? Ja (men du kan købe dig fri for en 'lille' !! afgift på 500kr/md. Jo jo - afgiftskruen kender ingen ende. Vi har tilsyneladende allesammen accepteret dummebøde princippet. Og hvem er de dumme? Det er VI der ikke stopper det vandvid. Måske er det allerede for sent. Selv butikker har indført "Delebil" metoden. I "Bruuns galleri" Aarhus, koster det penge at parkere hvis man vil handle i butikkerne. Med mindre man køber for over 50kr i et supermarked, så får man nemlig 1 times fradrag i P afgiften. Samme princip.