Træt af vindmøllestøj? Her, snup en fed check

Vindmøller på land har det med at skabe røre hos naboerne. Ikke mindst i USA, hvor indbyggerne i den lille by Ione i staten Oregon nu får tilbudt 5.000 dollars, hvis de afstår fra at klage over støj fra en kommende vindmøllepark.

Det er elselskabet Caithness Energy, der nu prøver at tage problemerne i opløbet med checken, skriver New York Times. Og selskabet har meget på spil.

Planen er at bygge en vindmøllepark kaldet Shepherd's Flat. Parken bliver på 900 MW med 338 turbiner og dermed en af USA største, når den står færdig i 2013.

Uenige om støjkrav

I Oregon er de glade for vindenergi og andre vedvarende energiformer og investerer store summer for at tiltrække investeringer, men som i de fleste andre områder, hvor vindmøllerne rejser sig, er der skepsis over for udsigten til at få de støjende turbiner i baghaven.

Oregon har i forvejen en række støjkrav, som vindmøllerne skal overholde, men fortolkningen af reglerne er allerede nu under diskussion mellem en gruppe borgere og selskabet Invenergy, der har opført en vindmøllepark i området med 48 møller.

Kritikerne klager over, at støjen fra møllevingerne gør dem nervøse og at vibrationer holder dem vågne om natten. De vil ikke købes af Caithness Energy, mens andre af beboerne er glade for adgangen til lette penge og ikke føler sig generet over møllerne.

Emner : Vindmøller
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Hvordan kan man blive nervøs af lyden fra en vindmølle? - er de mon bange for at de bliver til socialister hvis de lytter for længe til det?...

 • 0
 • 0

Tja, ... "flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap...."

24/7

Det undrer mig da ikke at nogen får dårlige nerver af den behandling...

 • 0
 • 0

"flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap, flap...."

De vindmøller der står under 1 km fra min terresse, siger nu ikke flap, flap, flap...!

Hvis de en dag gør, er det nok tid til et snarligt servicetjek ;-)

Faktisk er det yderst sjældent jeg overhovedet kan høre dem. Hvis der er vind nok til at drive rotoren, overdøver vinden i træer og buske omkring terrassen simpelthen møllerne.

En enkelt gang, lige før det voldsomme tordenvejr brød ud i sidste måned, lykkedes det mig at høre rotorvingerne på den nærmeste mølle, suse rundt i luften, fordi vinden på kort tid havde lagt sig, så rotoren fortsatte på inertien.

Kort tid efter, vendte vinden 180 grader, og den voldsomme tordenstorm tog over.

Det beviste bare, at møllen faktisk står indenfor høreafstand, men normalt overdøves af vinden, og ikke mindst den landevej der passerer mellem huset og møllerne.

Lyden af møllen gjorde mig da heller ikke til socialist, men måske fastholdt den mig i at være socialliberal i stedet for ultraliberal. Det er da kun prisværdigt ;-)

 • 0
 • 0

Beklager, Søren, men selvom det da er rart at høre, at du ikke er generet af vindmøller, er det da inderligt ligegyldigt for de, der er det.

 • 0
 • 0

Beklager, Søren, men selvom det da er rart at høre, at du ikke er generet af vindmøller, er det da inderligt ligegyldigt for de, der er det.

Eller af landeveje, motorveje, jernbaner, flyvemaskiner, skorstene, børnehaver, landbrug, naboer...... hvor skal vi stoppe?

Skal vi alle forlange kompensation, hver gang civilisationen er synlig eller hørbar ?

 • 0
 • 0

Der er så mange problemer i dette land: Udkantsdanmark, vindmøller og dårligt landbrug. Man får lyst til at hive den stalinistiske lærebog i samfundsforandringer frem.

Tag en lodret bælte af Jylland, f.eks. øst for hovedvej 11 og tyve kilometer ind i landet, op til Holsterbro. Her opføres Den Danske Landindustrizone: Her må landbruget bruge så meget gødning de vil, så vi kan få superafgrøder. Der skal bygges en stor grisefarm, 500 meter bred og 100 km lang, med direkte gyllerør til 100 biogas anlæg. Der må opstilles alle de vindmøller der lystes, UDEN kompentation (dog ikke indenfor en radius af et par kilometer af byer af Tistrups størrelse og op). Byvåbenet for Den centraljydske landindustrikommune skulle være en grisefarm med to 5 MW møller på taget og en biogasfabrik ved siden af. I forgrunden kører TO automatiske gyllespredere efter hinanden rundt på marked og til højre sidder EN mand og styrer det hele med en fjernbetjening

Der ydes ikke “udkanstsdanmark” hjælp eller støtte til nogen landsbyer i det område. Hvis man fortsat vil bo på landet og ikke i den nye landindustrizone, så får man flyttehjælp til udvalgte udkantsområder nord eller vest for zonen, som vi har valgt at satse på. Derved kan de få et befolkningsgrundlag, der gør adgangen til et moderne samfunds velfærdsydelser mulig uden at koste urimeligt meget, nærhed på relevante arbejdspladser og fornemmelsen af at bo i en Morten Kock-film.

Oh, hvis bare man havde været Stalin...

 • 0
 • 0

Der er så mange problemer i dette land: Udkantsdanmark, vindmøller og dårligt ydende landbrug. Man får lyst til at hive den stalinistiske lærebog i samfundsforandring frem…

Tag et lodret bælte af Jylland, f.eks. øst for hovedvej 11 og tyve kilometer ind i landet, op til Holsterbro. Her opføres Den Danske Landindustrizone: Her må landbruget bruge så meget gødning de vil, så vi kan bruge afgrøderne til andet end andenklasses dyrefoder. Der bygges en stor grisefarm, 500 meter bred og 100 km lang, med direkte gyllerør til 100 biogasanlæg. Der må opstilles alle de vindmøller der lystes UDEN kompentation (dog ikke indenfor en radius af et par kilometer af byer af Tistrups størrelse og større). Byvåbenet for den centraljyske landindustrikommune skulle være en grisefarm med to 5 MW møller på taget og en biogasfabrik ved siden af. Fra biogasanlægget pumpes restgyllen direkte ud på marken i forgrunden og til venstre står en “landmand” og styrer alle dele med en iPhone app.

Der ydes ikke “udkantsdanmark” støtte til nogen i landsbyerne i området. Hvis beboerne fortsat vil bo på landet og ikke i den nye landindustrizone, så får man flyttehjælp til udvalgte udkantsområder nord eller vest for zonen. Der er specielt udpegede områder vi har valgt at satse på, som derved kan få et befolkningsgrundlag, der gør adgangen til et moderne samfunds velfærdsydelser mulig uden at koste urimeligt meget, nærhed til relevante arbejdspladser og fornellemsen af at bo i en Morten Kock film.

Og jeg mener det sku alvorligt.

 • 0
 • 0

sådan er det, alle klager over alle, over alting. vi vil gerne have god grøn energi, vi vil bare se se på det eller høre på det, det skal bare komme ud af stikkontakten helt af sig selv.

 • 0
 • 0

Det er vist gået helt hen over hovedet på de fleste at vi støjramte/mølletruede mister en væsentlig del af vores boligs friværdi og samtidig skal vi så stå model til korrupte politikeres manipuleren med love og regler. Hvis afstande og støjkrav ikke kan overholdes så manipulerer man bare med tallene

Denne her er lige i øjet og beskriver tingene som de er:

http://www.stilhed.eu/da/molletaegen.pdf

 • 0
 • 0

Det er vist gået helt hen over hovedet på de fleste at vi støjramte/mølletruede mister en væsentlig del af vores boligs friværdi og samtidig skal vi så stå model til korrupte politikeres manipuleren med love og regler. Hvis afstande og støjkrav ikke kan overholdes så manipulerer man bare med tallene

Denne her er lige i øjet og beskriver tingene som de er:

http://www.stilhed.eu/da/molletaegen.pdf

Man gider næppe læse mere end første ord, såfremt man er interesseret i en bare nogenlunde rationelt partsindlæg.

 • 0
 • 0

Møllen ved Bella Center larmer stort set ikke hos mig, og jeg bor i hvad der nok må være den mest udsatte lejlighed. Jeg har endnu ikke hørt den og været helt sikker på, at det faktisk var den, jeg hørte. Heller ikke fra altanen eller med åbne vinduer om natten.

 • 0
 • 0

...jeg bor i hvad der nok må være den mest udsatte lejlighed.

Tja, det er den jo så åbenbart ikke, Benny.

Nogle mennesker siger, at de er generede af nærtliggende vindmøller. Som udgangspunkt må vi da tro på, at de taler sandt, frem for at prøve at skabe et billede af, at disse mennesker overdriver eller måske ligefrem lyver, ved at komme med eksempler på, at "jeg bor lige op ad en vindmølle, og jeg kan slet ikke høre den" - underforstået, så bør vi ikke tro på, at andre kan være generet af dem.

 • 0
 • 0

Ovenstående beviser sin uvidenhed ved at nedgøre min velunderbyggede mening.

Hør nu her. Det er dig der linker til “en beskrivelse af tingene som de er”, der starter med ordet “Mølletægen”.

Du beskylder andre for at forholdenen “går ind over hovedet” på os andre. Første skridt kunne jo være at linke til noget man reelt kunne bruge

Undersøg lige sagerne før du kommer med den slags.

Hvis det første du linker til er så ubrugbart til at danne sig en ordentlig objektivt indtryk af problemet, så gider jeg sku da ikke selv at gå videre. Kom med et bedre link og det kan være at jeg gider tage dig alvorlig.

Hvis der er et problem, så mener jeg selvfølgelig det skal tages alvorligt. Men sælg dog dit synspunkt en smule bedre end et smældedigt for de allerede overbeviste.

 • 0
 • 0

Vindmølle euforien raser, men fakta er at det er en rigtigt god forretning for anpartshaverne, vi andre betaler gildet. Når byråd vedtager projekter der er skudt i sænk på alle områder, ugyldige VVM rapporter der ikke er det papir værd de er skrevet på. Manipulation af billedmaterialer, ulovlige aftaler mellem myndiger og tilsidesættelse af den demokratiske proces er blot toppen af isbjerget.

Et usmageligt kompensationsprogram der afsætte brøkdele af det reelle tab af ejendomsværdi er en virkelighed vi må forholde os til. Vores ejendom falder mindst 500000 i værdi og er vi "heldige" kan vi få op til 75000 i "kompensation" Jeg kalder det tyveri!!

Det vedhæftede link er en beskrivelse af virkeligheden for folk der bor i mølletruede områder.

Hvorfor ikke opsætte dem til havs hvor de ikke generer, nej for der kan byrødder og deres venner ikke have snablen i pengekassen

 • 0
 • 0

Nogle mennesker siger, at de er generede af nærtliggende vindmøller. Som udgangspunkt må vi da tro på, at de taler sandt, frem for at prøve at skabe et billede af, at disse mennesker overdriver eller måske ligefrem lyver,

Ja, det var også mit udgangspunkt at jeg troede på folk. Det gør jeg så ikke længere.

Faktum er at møllen ved Bella Center ikke ville blive tilladt af vores normale planlovgivning. Den lever på dispensation pga. klimatopmødet. Og den generer altså ingen som helst, med mindre de ikke kan lide synet. Der er heller ingen generende reflekser fra den, som folk ellers også klager over. Det er meget svært for mig at se, at folk kan blive generede af møller, som bliver stillet op efter planlovgivningen.

Jeg har også stået ved møllerne i Nørrekær Enge, både de gamle og de nye. Jeg ville nødigt bo midt mellem dem, men 500m fra ville ikke være et problem. Det ville jeg ikke have sagt før jeg flyttede til Ørestaden og prøvede det selv.

 • 0
 • 0

Nogle mennesker siger, at de er generede af nærtliggende vindmøller. Som udgangspunkt må vi da tro på, at de taler sandt, frem for at prøve at skabe et billede af, at disse mennesker overdriver eller måske ligefrem lyver,

Ja, det var også mit udgangspunkt at jeg troede på folk. Det gør jeg så ikke længere.

Faktum er at møllen ved Bella Center ikke ville blive tilladt af vores normale planlovgivning. Den lever på dispensation pga. klimatopmødet. Og den generer altså ingen som helst, med mindre de ikke kan lide synet. Der er heller ingen generende reflekser fra den, som folk ellers også klager over. Det er meget svært for mig at se, at folk kan blive generede af møller, som bliver stillet op efter planlovgivningen.

Jeg har også stået ved møllerne i Nørrekær Enge, både de gamle og de nye. Jeg ville nødigt bo midt mellem dem, men 500m fra ville ikke være et problem. Det ville jeg ikke have sagt før jeg flyttede til Ørestaden og prøvede det selv.

Der er dog en enkelt ting, som jeg ikke kan udelukke giver problemer. Jeg kan ikke høre infralyd fra møllen, men infralyd er noget underligt noget med f.eks. resonanser, så måske har vores lejlighedskompleks bare en heldig egenfrekvens.

 • 0
 • 0

Det er vist gået helt hen over hovedet på de fleste at vi støjramte/mølletruede mister en væsentlig del af vores boligs friværdi

Altid noget du kommer så hurtigt frem til sagens kerne.

Støjen af faldende friværdi, er jo øredøvende!

Måske du skulle værdsætte, at der er nogen der arbejder på, at du kan have strøm i stikkontakten, uden at spolere fremtiden for dine efterkommere!

Jeg ser to alternativer for dig; Ingen strøm i stikkontakten, eller den nærmeste vindmølle udskiftet med et atomkraftværk. Giv mig et bud på hvad der så er tilbage af friværdien!

 • 0
 • 0

Danmark skal være selvforsynende med vedvarende energi

En analyse af mulige vindmøllegrunde:

Vindmøller på kendte vindmøllegrunde: VVM virkning må være kendt. Vindmøller er ofte velplaceret, og støttet lokal Små vindmøller kan ofte udskiftes med store. Ve-lov kan sikre lokalt eje, styre og ansvar

Vindmøller langs motorveje: Kendt og beundret sydpå for ren el og interessant, god placering, stille i forhold til støj fra motorvej. Eventuelle protester må undre.

Vindmøller langs jernbaner. Aktiv vindmøllepolitik må sikre et ældre, kendt forslag til forsyning af ren, miljørigtig el til tog og elnet, med store vindmøller, på strækninger uden objektiv gene for nogen.

Vindmøller langs højspændingsledninger. Fordele er kort vej til elnet. Mange vil foretrække miljørigtige, strømlinede store vindmøller frem for højspændingsmaster med farlige el ledninger.

Vindmøller langs kystlinjer. På land eller i vand. Fordele er ofte god vind. Ulemper er frygtet, stærk polarisering fra begejstring til protest, især ved planlægning. Oplysning og lokalt eje kan føre til accept.

Vindmøller i industriområder vil være naturlige blandt anden industri, i godkendte, aktive, måske støjende miljøer. Tilladelse og VVM vurdering må være billig, hurtig og enkel og let.

Vindmøller i skove: Begge hjælper med renere luft. Vinger højt over trætoppe kan sjældent ses eller høres. Vindmølletårne fylder og ses kun lidt. Veje er ofte anlagt. VVM vurdering må være enkel.

Vindmøller i byer kan, især ved kriser, give tryghed, med ren, sikker lokal el. Tårne med vinger højt over hustage kan kun ses og høres svagt. Stop ved storm, støj , lyn og is gør bymøller sikre. Glædeligt, beundringsværdigt og pludseligt er der rejst en smuk, større, stille vindmølle ved Bellacenteret. I Malmø og i andre byer planlægges vindmøller i boligområder. Vindmøller i byer kan blive populære.

Vindmøller som pejlemærker i fredede områder kan få en god fremtid ved oplysning om klima og naturs hidtil største, tekniske hjælper.

Vindmøller i offentlige områder. Det vil være god skik, og gode signaler, at offentligt ejede områder, såvel militære, som civile, stilles til rådighed for vindmøller, til hjælp for natur, miljø, lokalt og globalt.

 • 0
 • 0

Valget vil altid falde ud til fordel for et Akraftværk. De opføres for det meste i kystnære øde områder og de kan også placeres på en kunstig ø.

Barsebäcks to bygninger kan ses fra Sjælland men de bevæger sig ikke og de repræsenterer med deres 1260 MW og arealbehov på en halv kvadratkilometer den samme kapacitet som 1680 stk 3 MW landbaserede møller hvis normale driftsresultat er angivet flere steder til omkring 2000 timer pro anno hvis man ser ideelt på det og de kunne fordele deres resultat jævnt det kan de jo som bekendt ikke. Derfor er man nødt til at sammenligne med det numeriske antal for møllerne med samme mærkeeffekt, her er antallet 420 stk 3 MW møller.

Placer du 420 møller på Ærø og turistfælden vil dø på stedet.

 • 0
 • 0

Om det er samfundsmæssigt forsvarligt at rejse vindmøller er et stort spørgsmål, især nu, hvor nabolandene også etablerer vindmølleparker i anseligt antal.

I vindstille vejr produceres der slet ingen ting - og i blæsende kuling produceres der undertiden for meget. Og møllerne skal stoppes, hvis strømmen ikke kan rummes i systemet. Negativ afregning er også en realitet. For der er jo problemer med vindmøllerne. Elbilerne venter (måske) engang i fremtiden. Men også her er der stor usikkerhed.

I DK kan vi ikke engang nu bruge al den producerede vindmøllestrøm, der så sælges til markedspris - en pris, der for nu at sige det pænt ikke altid er særlig fordelagtig.

Det store spørgsmål er pt. imidlertid, hvor møllerne skal stå. Det er ikke forsvarligt at stille vindmøller tæt på beboelse. Vi ved det, for vi har i snart 20 år levet op ad - ikke én - men 24 mindre vindmøller, der støjer betragtelig mere, nu, hvor de er blevet gamle. De er virkelig meget generende. Baggrundsstøjen kan naturligvis reducere støjgenerne, når vindstyrken er på mere end 8 m/sec, men det blæser trods ikke altid.

Det er faktum, at jo flere møller, jo mere støj. Store møller - (og i dag er de virkelig enorme) - støjer mere end små, og der er problemer med lavfrekvent støj. Vi kender godt til støjen fra 3 stk store Vestasmøller på 126 meter. Men vi har aldrig stødt på "en stille vindmølle". Hvor kan man besøge sådan én?

DONG Energy vil placere 7 enorme forsøgmøller (effekt 40 MW) til erstatning for de 24 små møller i Kappel, og det bekymrer os ganske alvorligt. Lige meget hvor store erstatninger, der kan tilkendes, siger vi nej tak til at få så store og støjende naboer, der placeres så tæt husene, som støjcirkulæret giver mulighed for. www.visigernej.dk

Det er svært at forestille sig, hvordan "en fed check", skal kunne hjælpe noget som helst, hvis man ikke kan holde ud at leve i sin bolig pga. støj/lavfrekvent støj. Faktisk er det heller ikke interessant, hvor meget, man kan få i værditabserstatning, hvis boligen ikke er til at holde ud at bo i.

I DK har vi ganske lempelige støjkrav til vindmøller. De må støje 37 dB - 39 dB i bolig/rekreative områder og 42 - 44 dB i åbent land. I Sverige er støjkravene til sammenligning 30 dB - 35 dB. En ganske stor forskel, da skalaen jo er logaritmisk. Virksomheder i DK må om natten støje med 35 dB, - altså 2 - 4 dB mindre end vindmøllerne.

Det fremgår af debatten ovenfor, at det undertiden kommer til at handle om, hvorvidt vindmøllenaboerne er nogle overfølsomme brokhoveder eller reelt plagede mennesker.

Vindmøller bør ikke opføres tæt på boliger. Hvorfor skal man genere folk, hvis man kan lade være? Argumentet om støj fra andre virksomheder og veje nævnes ofte i debatten. Det lyder, som om man mener, at "hvis jeg generes af støj, skal alle generes af støj". Sådan hænger det forhåbentlig ikke sammen.

Store møller kan fint placers på havet, hvor de ikke generer nogen.

Kirsten Nielsen Kappelgruppen

 • 0
 • 0

Om det er samfundsmæssigt forsvarligt at rejse vindmøller er et stort spørgsmål, især nu, hvor nabolandene også etablerer vindmølleparker i anseligt antal.

I vindstille vejr produceres der slet ingen ting - og i blæsende kuling produceres der undertiden for meget. Og møllerne skal stoppes, hvis strømmen ikke kan rummes i systemet. Negativ afregning kan også være en realitet. For der er jo problemer med vindmøllerne. Elbilerne venter (måske) engang i fremtiden. Men også her er der stor usikkerhed.

I DK kan vi ikke engang nu bruge al den producerede vindmøllestrøm, der så sælges til markedspris - en pris, der for nu at sige det pænt ikke altid er særlig fordelagtig.

Det store spørgsmål er pt. imidlertid, hvor møllerne skal stå. Det er ikke forsvarligt at stille vindmøller tæt på beboelse. Vi ved det, for vi har i snart 20 år levet op ad - ikke én - men 24 mindre vindmøller, der støjer betragtelig mere, nu, hvor de er blevet gamle. De er virkelig meget generende. Baggrundsstøjen kan naturligvis reducere støjgenerne, når vindstyrken er på mere end 8 m/sec, men det blæser trods ikke altid.

Det er faktum, at jo flere møller, jo mere støj. Store møller - (og i dag er de virkelig enorme) - støjer mere end små, og der er problemer med lavfrekvent støj. Vi kender godt til støjen fra 3 stk store Vestasmøller på 126 meter. Dog har vi aldrig stødt på "en stille vindmølle". Hvor kan man besøge sådan én?

DONG Energy vil placere 7 enorme forsøgmøller (effekt 40 MW) til erstatning for de 24 små møller i Kappel, og det bekymrer os ganske alvorligt. Lige meget hvor store erstatninger, der kan tilkendes, siger vi nej tak til at få så store og støjende naboer, der placeres så tæt husene, som støjcirkulæret giver mulighed for. Se www.visigernej.dk

Det er svært at forestille sig, hvordan "en fed check", skal kunne hjælpe noget som helst, hvis man ikke kan holde ud at leve i sin bolig pga. støj/lavfrekvent støj. Faktisk er det heller ikke interessant, hvor meget, man kan få i værditabserstatning, hvis boligen ikke er til at holde ud at bo i.

I DK har vi ganske lempelige støjkrav til vindmøller. De må støje 37 dB - 39 dB i bolig/rekreative områder og 42 - 44 dB i åbent land. I Sverige er støjkravene til sammenligning 30 dB - 35 dB. En ganske stor forskel, da skalaen jo er logaritmisk. Virksomheder i DK må om natten støje med 35 dB, - altså 2 - 4 dB mindre end vindmøllerne.

Det fremgår af debatten ovenfor, at det undertiden kommer til at handle om, hvorvidt vindmøllenaboerne er nogle overfølsomme brokhoveder eller reelt plagede mennesker. Sagligt?

Vindmøller bør ikke opføres tæt på boliger. Hvorfor skal man genere folk, hvis man kan lade være? Argumentet om støj fra andre virksomheder og veje nævnes ofte i debatten. Det lyder, som om man mener, at "hvis jeg generes af støj, skal alle generes af støj". Sådan hænger det forhåbentlig ikke sammen.

Store møller kan fint placers på havet, hvor de ikke generer nogen.

Kirsten Nielsen Kappelgruppen

 • 0
 • 0

Møllen ved Bella Centret har en totalhøjde på 75 meter og vingerne er 26 meter. Det er jo en mikromølle!

Skønt er det da, at du hører den. Du bor nok også betydeligt længere væk fra møllen end 4 x 75 meter, som vindmøllecirkulærer foreskriver.

Jeg har siden 1990 været nabo til 24 små vindmøller på 49,3 meter. Der er ca. 430 meter til den nærmeste mølle. De først år var det nogle gode naboer, som ganske vist støjede og kastede skygger ind i huset, men ikke mere end vi kunne leve med det, og forskelligt alt efter vind og vejr.

Jo ældre vindmøllerne er blevet jo større er støjproblemerne også blevet og de seneste år har jeg desværre måttet klage over støjen utallige gange. Vindmøllestøjen er nogle aftener og nætter så slem, at den overdøver fjernsynet. Det sker med lukkede døre og vinduer og når vindstyrken er betydeligt højere end 8 m/s, hvor vindstøjen ellers burde være den dominerende.

Havde man valgt at erstatte de nuværende 24 møller med et antal mølle på størrelse med møllen ved Bella Centret, havde ingen i vores område været modstander. Det er faktisk det vi længe har bedt politikerne om.

At vore nye naboer skulle vise sig at blive 7 forskellige vindmøller, 156-200 meter høje og med 56-80 meter lange vinger og med tilhørende 200 meter høje lysafmærkningsmaster, det er simpelthen for meget.

At mega-møllerne så også planlægges placeret med mindst mulig afstand til naboer (4 x totalhøjden) - det er rystende - specielt med de erfaringer vi har fra den nuværende vindmøllepark. Støjen hos nærmeste nabo er beregnet til 44 dB(A) ved 8 m/s. Det er 9 dB(A) højere i aften- og nattetimerne, end hvis vi var blevet nabo til et kraftværk eller en anden virksomhed.

M.h.t. den lavfrekvente støj, har Delta beregnet, at der må kunne forventes problemer hos 5 af 6 naboer i området. DONG vil evt. tilbyde de støjramte naboer, at fortage tiltag/ændringer på deres boliger (i stedet for at løse problemet på møllen eller placere møllen med større afstand til naboerne). Dong vil intet sige om, hvad det er for tiltag og der er ingen garanti. Det er også kun noget DONG evt. vil tilbyde, ikke noget de har pligt til.

Problemet er, at Miljøstyrelsen lukker øjnene for støjproblemerne og at vindmøller bl.a. ikke er omfattet af reglerne om lavfrekvent støj.

Vindmøller må støje meget mere end alle andre virksomheder og mega-vindmøller er virksomheder.

Vindmølleindustrien og Miljøstyrelsen skal erkende støjproblemerne og løse dem i stedet for at gøre de støjplagede til grin. Støj er sundhedsskadelig -også når den kommer fra vindmøller.

Lad vindmøller blive omfattet af samme regler som gælder for alle andre virksomheder.

Naboer skal ikke købes til at holde mund, som det desværre også sker i Danmark.

 • 0
 • 0

Jeg synes at det er utroligt at møllefirmaerne altid kan få deres beregninger til at passe lige til kravenes grænse. Præcis det samme er tilfældet her uanset hvilken placering der beregnes fra. VVM forudsætter en fastlagt placering, men det ser man stort på, men om afstanden er 100 meter større eller mindre kommer deres "beregninger" til at passe.

For mig at se er møllebranchen totalt uden skrupler og værdighed, men alle er ligeglade så længe de ikke skal lægge livskvalitet, ejendomsværdi og helbred til!

 • 0
 • 0

Glemte lige: Myndighederne er også ligeglade med om reglerne overholde, bare der bygges "Hellige Møller"

 • 0
 • 0

Myndighederne er også ligeglade med om reglerne overholde, bare der bygges "Hellige Møller"

Det er vel noget du kan dokumentere, sådan som debatreglerne kræver ??

 • 0
 • 0

Hej Søren

Ja det kan bevises sort på hvidt. Søren, jeg kan forstå at du er vild med vindmøller, jeg synes også at det er en god ide, men sæt dem dog til havs eller steder hvor de ikke ødelægger folks liv.

 • 0
 • 0

Ja det kan bevises sort på hvidt.

Jamen så kom da frem med beviserne, så vi kan forholde os til dem, i stedet for al din tomme retorik!

 • 0
 • 0

Søren, jeg kan forstå at du er vild med vindmøller

Nej, men jeg har intet specielt imod vindmøller, såvel som veje med støjende biler og anden infrastruktur.

Jeg har selv 4 halvstore (660 kW) og 1 lille vindmølle stående i min udsigt, som ellers er én af de mest attraktive over Flensborg fjord. Den nærmeste af de store, står ca 900 m fra terrassen.

På denne årstid, går solen ned lige bag denne mølle. Den kaster således skygger ind over huset. Det er dog noget vi slet ikke oplever.

Og så har jeg, som de fleste andre, en trafikkeret vej liggende mindre end 40 m fra terrassen.

Jeg har dermed udsigt til et utal af støjende lastbiler, og 30 lygtepæle, som i kraft af afstanden, dominerer udsigten en del mere end møllerne.

For vindmøllerne, er støjgrænsen 45 dB, for landevejen er den 55 dB.

Da det vrimler med bl.a. fancy motorcykler med fri udblæsning hernede, tør jeg godt fastslå, at sidstnævnte støjgrænse meget ofte overskrides, med flere længder!

Vindmøllerne er pæne at se på, sammenlignet med lastbiler, de støjer minimalt, de fortæller mig hvilken vej vinden blæser, og de bidrager til mit elforbrug, uden at forurene.

De store roterer i et roligt og adstadigt tempo, mens den lille er lidt mere spektakulær, men har kun formentligt kun få år tilbage (den er fra '85).

Så, nej, jeg har ikke noget imod dem.

Hvor meget det ville øge min friværdi, hvis landevejen ikke lå her, gider jeg ikke spekulere i, men er meget praktisk når jeg skal til Kruså.

Det er sådan set også overflødig spekulation, for både vindmøllerne og landevejen lå her, da mit og naboernes huse blev bygget for 5 år siden, og de blev revet væk til en m2-pris af 21.000 kr. Næsten det dobbelte af gennemsnittet for regionen.

Området mellem landevejen og fjorden er totalfredet, hvilket man bør sikre sig, inden man som du, køber et hus med "spekulation i udsigt" for øje.

Det kommer du lidt længere med, end ved at brokke dig over industrier, lodsejere og myndigheder, der træffer nogle andre beslutninger for området omkring dig, end hvad der gavner din friværdi mest muligt.

Der er dog ikke mere garanti for denne fredning, end at den kan omgøres hvis det med et flertal i folketinget findes samfundsnyttigt, til fordel for fx et vindmølletester.

Thats life!

 • 0
 • 0

Søren, tro mig, der er beviser og der kommer til at rulle hoveder, medmindre at det som så ofte før ender ved håndvasken.

Jeg vil af tidsmæssige årsager ikke komme med beviserne her, lovbrydere har det jo med at beskytte sig. giv tid.

Er du helt uenig i at reglerne er til for at holdes, eller er du som så mange andre indstillet på at bøje dem så meget at formålet med dem er helt skudt i sænk?

Det spørgsmål vil jeg gerne have et svar på. Dit svar fortæller meget om hvem du er som menneske. Og kom nu ikke med et af de sædvanlige ubrugelige politikersvar der blot er en ordflom uden indhold og mening

 • 0
 • 0

Har lige læst dit inlæg hvor du skyder mig motiver i skoene. Du er vist ikke rigtig rask eller har du ingen forståelse for at frugten af hele ens arbejdsliv, det sted min kone og jeg har valgt at blive gamle blot ødelægges af profitmagere.

Jeg har ikke købt for at profitere, men friværdi gør det lidt nemmere at klare økonomien.

Prøv lige at bruge hovedet inden du udtaler dig om ting du åbenlyst ikke har forstand på

 • 0
 • 0

Tak Bjarne for dit lille indspark, den fremherskende vindretning i området et vis sydødtlig, så der er ikke meget støj, og jeg ser at vor ekspert Søren omtaler en 660 KW som store. Du godeste!!!!

 • 0
 • 0

Har lige læst dit inlæg hvor du skyder mig motiver i skoene.

Frank, jeg skyder dig ingen andre motiver i skoene, end dem du gentagende selv fremfører ovenfor!

 • At du føler din friværdi truet, fordi nogen har besluttet at opføre vindmøller i dine opgivelser.

Hvis det er forkert forstået, så må du nok omformulere flere af dine indlæg..!

Alt hvad du selv prøver at skyde mig i skoende, er til gengæld helt ude i hampen.

 • Jeg er bestemt ikke ligeglad med om regler overholdes eller bøjes.

 • Jeg har bestemt forståelse for, hvad det betyder hvis ens friværdi forringes.

 • Jeg er ikke specielt "vild med vindmøller".

 • Jeg er ikke politiker, udover mine almindelige demokratiske rettigheder.

 • Jeg er iøvrigt, iflg seneste personanalyse (bortset fra din), helt rask og over middel begavet ;-)

 • Den fremherskende vindretning her er ikke sydøst (det er den vist ingen steder i landet) men sydvest-nordvest, som i resten af landet.

Det jeg prøver at fortælle dig, er at du ingen steder kommer med al din sure tomme retorik, bl.a. rettet mod min person, hverken her eller nogen andre steder.

Du forelægger ingen dokumentation for den sag du er utilfreds med, eller de lovovertrædelser og den ligegyldighed du beskylder dine lokalpolitikere og myndigheder for.

Eneste dokumentation, er en PDF, fyldt med mere tåbelig retorik, fra en anden sur boligejer, der føler sig fornærmet på sin friværdi, ligesom dig.

Man kan derfor kun forholde sig til din tomme, generaliserende retorik, og ikke til hvorvidt det er for galt med den vindmølle man vil opstille i dit åsyn.

Du og dine efterkommere kan sandsynligvis godt bruge den energi der genereres med vindmøllerne, både nu og i fremtiden, og du sætter forhåbentlig også pris på at det ikke ødelægger miljøet og klimaet, og ikke baseres på energikilder, der er for nedadgående, med stigende energipriser tilfølge.

Men hvis man altid skulle tage den slags hensyn til folks friværdi, som du her forlanger, ville man hverken kunne anlægge motorveje, jernbaner, kraftværker, industri eller landbrug, noget som helst sted i landet.

Man ville heller ikke kunne høste af de gode vindenergiresourcer vi har over land, og danske virksomheder og elforbrugere skulle være tvunget til udelukkende at betale de priser DONG pt forlanger, for at opføre vindmøller på havet.

 • for at opføre atomkraft, ville jo være en saga blot!

Der er derfor et demokratisk bestemt sæt regler her i landet, som skal overholdes når der udbygges infrastruktur o.a. i landskabet. Disse sætter grænser for hvor meget man må genere dig og andre, uden at kompensere for det.

Om disse regler er overtrådt, ønsker du jo ikke at dokumentere, men de levner altså ingen garanti for, at dine omgivelser forbliver uforandret, hvilket du må tage i betragtning, hvis du planlægger din livsøkonomi derefter.

Om de så ER blevet overtråd, i dit tilfælde, giver det dig jo heller ingen ret til at generalisere at landets myndigheder er "ligeglade med reglerne" når det gælder "hellige vindmøller"!

Men du har sikkert ret til kompensation, hvis det er tilfældet - efter reglerne selvfølgelig!

Om din hidtidige friværdi skyldes "frugten af dit livs arbejde" eller en gunstig prisudvikling, afhænger vist mere af hvor og hvornår du købte huset, snarere end hvor meget af din løn du har sat til side.

Jeg kan sagtens forstå det ærgerlige over at friværdien svinder. Du kan bare ikke forvente, at idet du køber et hus, så udvikler alle forhold, hvad enten det er makroøkonomiske, finansielle, politiske, strukturelle eller naturens luner, sig til enhver tid efter hvad der kommer din friværdi mest tilgode.

Somme tider går det den ene vej, hvilket du sikkert har oplevet, hvis du ikke har købt huset indenfor de seneste år. Men somme tider går det den anden vej.

Men du kan jo gøre din demokratiske indflydelse gældende, hvis du er utilfreds med den måde de siddende politikere planlægger vores infrastruktur.

Det har jeg selv tænkt mig - men jeg har altså ikke så ondt af dem, der måske mister lidt udefineret friværdi, pga at infrastrukturen udbygges, som jeg har af dem der mister HELE husets værdi, OG det arbejde de skulle tjene frugten af, fordi det omgivende samfund og infrastruktur forfalder!!!

Hvis du mener at de ting der anlægges i dine omgivelser, har stor indflydelse på din fremtidige økonomi, kan jeg kun anbefale at du sikrer dig at disse omgivelser er totalfredede, eller der foreligger en lokalplan der falder i din smag, inden du køber hus.

Vel at mærke uden garanti for at denne også kan ændres!

Måske man kan tegne en forsikring, mod værdiforringende forandringer i omgivelserne? Hvem ved?

 • 0
 • 0

Skønt er det da, at du hører den.

Jeg går ud fra, at der mangler et "ikke".

Du bor nok også betydeligt længere væk fra møllen end 4 x 75 meter, som vindmøllecirkulærer foreskriver.

Jeg har målt efter med Google Maps, og der er ca. 350m. Om det er betydeligt længere væk har jeg ikke rigtigt nogen mening om.

 • 0
 • 0

Jeg bor i et fredet område hvor det er fastlagt at der ikke kan stå møller, men tidligere miljøminister Troels Lund Poulsen har gået måneskinstur med lederen af Miljøcenter Odense og bestemt at her sætter vi dem. Og det er dokumenteret!

Mit spørgsmål til dig Søren er så: er det demokrati, er det at følge love og regler?

Eftersom dette så er bestemt blev der så jappet en fuldstændig syg VVM rapport af som er en skændsel. Denne sag er ikke slut og jeg har kun lige skrabet overfladen af de ting jeg har kendskab til i denne sag.

Og ja jeg har arbejdet hårdt og længe for at ændre vores sted fra ruin til slot.

Forøvrigt slutter festen her, jeg er træt af at høre på din halvstuderede bedreviden ang. alting. Hvor gammel er du, det lyder som om det hele kommer fra teori og ikke fra livets skole

 • 0
 • 0

Søren dine store møller på 660 KW er piskeris, og at du bruger dem som ref. til noget som helst understreger din uvidenhed. De små møller de vil sætte op her er på 2 MW

 • 0
 • 0

Efter i årevis at have påpeget affaldsproblemer fra KK vil den samme personkreds nu ikke høre at vindmøllestøj er temmelig farligt.

 • 0
 • 0

Hej Niels

Vindmøller er en knaldgod investering for anpartshaverne, og lokalpolitikere og storbønder er i mit område eneherskere der gør som det passer dem. De er så syltet sammen i familieforhold, forretninger og venskaber. De vil ikke give afkald på profit blot fordi det er skadeligt at bo ved møller

Tæger, eller flåter om man vil er blodsugere, og i ovenstående link beskrives de som blinde og døve, og deres adfærd beviser dette.

De er så inderligt ligeglade om projektet er lovligt eller ej, hvis det kan gennemføres, ja så gør de det. Endda i miljøets navn.

 • 0
 • 0

[quote]Skønt er det da, at du hører den.

Jeg går ud fra, at der mangler et "ikke".

Du har helt ret. Der mangler bestemt et "ikke".

Man kan jo også diskutere om vindmøller er bedst placeret på landet eller om de skal placeres tæt på byerne, hvor strømmen bruges og hvor der forvejen er megen støj (som evt. kan overdøve møllestøjen). Placeringer langs motorveje evt. som man gør i Tyskland.

Generelt mener jeg, at de store vindmøller skal placeres på havet og at man så må finde nogle andre løsninger på land. Mindre møller som vi kan acceptere, solfanger eller hvad det nu kan være.

 • 0
 • 0

Ja, du rammer noget af det vi her hos i Kappel også har konstateret. Vi har efterhånden set et utal af støjberegninger, alle beregnet af DONG Energy.

Her et par eksempler:

I 2006 oplyste DONG Energy kildestøjen til 104,5 dB(A) ved såvel 6 som 8 m/s på møllerne uanset størrelse som var 4,5-8 MW.

I 2009 oplyste DONG Energy så kildestøjen til 107,4 dB(A) ved 6 m/s og 108,6 dB(A) ved 8 m/s på en 5 MW mølle og 109,1 dB(A) ved 6 m/s og 110,3 dB(A) ved 8 m/s på en 8 MW mølle.

I alle støjberegning går man desuden lige til grænsen for støj hos naboer. Vi har også konstateret, at de koordinater der bruges i støjberegningerne som ”nabobeboelse” tit og ofte ikke passer og varierer fra den ene støjberegning til den anden. Vi har eksempler på, at der er brugt koordinater som er mere end 50 meter uden for matriklen, selvfølgelig længst væk fra møllerne. Hver gang vi får en ny støjberegning, er koordinaterne for nabobeboelse ændret, så DONG har kunnet få støjberegningen til at passe med decimalers nøjagtighed.

De går åbenbart ikke ud fra, at nogen kan finde på at efterprøve detaljerne og hos os myndigheder (Storstrøms Amt, Miljøcenter Roskilde og bl.a. Lolland Kommune) tjekket noget som helst. De har alle godtaget det DONG Energy har leveret til dem, uanset hvor fejlbehæftet det har været/er. Selv når borgerne påpeger fejlene lukker de øjnene.

Det er jo frygteligt, og samtidig med har vi en Miljøstyrelse nægter at erkende støjproblemerne og naboer bliver købt og forsøges købt til at holde mund.

Personligt modtog jeg i 2006 et brev fra det daværende E2 nu DONG Energy, hvor man skrev, jeg ville blive kontaktet af dem umiddelbart efter et borgermøde i 2006. Jeg mødte op til mødet, sagde min mening og gjorde opmærksom på, at der flere alvorlige fejl i VVM-redegørelsen m.h.t. bl.a. støj og skyggekast. Jeg er aldrig siden hen blevet kontaktet af DONG. Jeg kunne ikke købes!

 • 0
 • 0

Ja, du rammer noget af det vi her hos i Kappel også har konstateret. Vi har efterhånden set et utal af støjberegninger, alle beregnet af DONG Energy.

Her et par eksempler:

I 2006 oplyste DONG Energy kildestøjen til 104,5 dB(A) ved såvel 6 m/s som 8 m/s på møllerne uanset størrelse som var 4,5-8 MW.

I 2009 oplyste DONG Energy så kildestøjen til 107,4 dB(A) ved 6 m/s og 108,6 dB(A) ved 8 m/s på en 5 MW mølle og 109,1 dB(A) ved 6 m/s og 110,3 dB(A) ved 8 m/s på en 8 MW mølle.

I alle støjberegning går man desuden lige til grænsen for støj hos naboer. Vi har også konstateret, at de koordinater der bruges i støjberegningerne som ”nabobeboelse” tit og ofte ikke passer og varierer fra den ene støjberegning til den anden. Vi har eksempler på, at der er brugt koordinater som er mere end 50 meter uden for matriklen, selvfølgelig længst væk fra møllerne. Hver gang vi får en ny støjberegning, er koordinaterne for nabobeboelse ændret, så DONG har kunnet få støjberegningen til at passe med decimalers nøjagtighed.

De går åbenbart ikke ud fra, at nogen kan finde på at efterprøve detaljerne og hos os har myndigheder (Storstrøms Amt, Miljøcenter Roskilde og bl.a. Lolland Kommune) ikke tjekket noget som helst. De har alle godtaget det DONG Energy har leveret til dem, uanset hvor fejlbehæftet det har været/er. Selv når borgerne påpeger fejlene lukker de øjnene.

Det er jo frygteligt. Samtidig med har vi en Miljøstyrelse som nægter at erkende støjproblemerne og naboer bliver købt og forsøges købt til at holde mund.

Personligt modtog jeg i 2006 et brev fra det daværende E2 nu DONG Energy, hvor man skrev, jeg ville blive kontaktet af dem umiddelbart efter et borgermøde i 2006. Jeg mødte op til mødet, sagde min mening og gjorde opmærksom på, at der var flere alvorlige fejl i VVM-redegørelsen m.h.t. bl.a. støj og skyggekast. Jeg er aldrig siden hen blevet kontaktet af DONG. Jeg kunne ikke købes!

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten