Trækfugle var skyld i nødlandingen på Hudson-floden

Det var ikke lokale fugleflokke, men et fugletræk helt fra Canada, som forårsagede flystyrtet i Hudson-floden i januar. Det afslører et nærstudie af brint-isotoper i de fjer, der blev fjernet fra jetflyets motorer.

Det er forskere fra The Smithsonian Trækfuglecenter ved Washingtons zoologiske have, som satte sig for at finde ud af, hvorfra ulykkesfuglene kom, fordi det er vigtigt at kende fuglenes bevægelsesmønster, skriver NewScientist.

Denne opdagelse er et gennembrud, fordi den viser, at bekæmpelse af lokale fugleflokke omkring verdens lufthavne ikke nytter noget, hvis man ikke samtidig fokuserer på trækfuglene.

Sammenstødet med trækkende canadagæs fik flyet til at miste motorkraft, men det lykkedes pilot Chesley Sullenberger at lande flyet sikkert på vandet. Risikoen er imidlertid stor.

Alene i USA blev der rapporteret om 7.400 sammenstød mellem fly og fugleflokke i 2007. De fleste sammenstød sker, når flyene letter og lander. Og det er præcis i de faser, hvor flyene erfaringsmæssigt har størst risiko for at lide skade.

Emner : Fly
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hvad kalder man så lokale fugleflokke der trækker mellem talrige fuglereservater, F.eks. som Københavns Lufthavn der er omringet af 7500ha fuglereservater og EU fuglebeskyttelsesområder. Denne opdagelse der beskrevet er et gennembrud må siges at være ren ekspertsludder, fordi den viser at bekæmpelse af lokale fugleflokke omkring verdens lufthavne ikke nytter noget, hvis man ikke samtidig fokuserer på trækfuglene. Fugleeksperterne burde heller kikke på, hvilke fuglefremmende foranstaltninger de selv har anbefalet f.eks. ved Københavns Lufthavn. Enhver der kalder sig fugleekspert der bistået med undersøgelser ved Lufthavnen,må fuldstændigt have misforstået biologien,hvis formålet med fuglereservater og naturpleje ikke skulle være at forbedre vilkårene for lokalefugle og især for trækfuglene forår og efterår. Med disse forbedrede vilkår, kunstige søer, vådområder, kreatur afgræssede områder kan det ikke undgåes at disse virker som magnet gæs og stort set alle øvrige vandfugle, måger og vadefugle. Ingen vil kunne forhindre at overtrækkende fugleflokke til at slå sig ned sammen med de lokale fugleflokke og øge trækaktiviteten mellem reservater henover Københavns Lufthavn

Se linkene http://www.myspace.com/video/birdstrike1cp...

http://www.myspace.com/video/birdstrike1cp...

  • 0
  • 0

Det har altid undret mig at ingen af pasagerene som står på vingerne på det nødlandede fly har en gul redningsvest på. Hvornår skal de så ibrug? Inden take-off bliver vi grundigt instrueret i at finde dem frem, tage dem på

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten