Træ er hygiejnisk
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Træ er hygiejnisk

Træ er mindst lige så hygiejnisk som plast og rustfrit stål, viser nye forsøgsresultater fra Teknologisk Institut. I fødevareindustrien er træ blevet fortrængt af stål og plast, men uden de store beviser. Teknologisk Institut har nu vist, at træ til transportpaller og emballage er mindst ligeså egnet til emballering af saltfisk som stål og plast. Desuden viser foreløbige resultater, at træ også er velegnet til okse- og svinekød.

Forklaringen er ifølge Instituttet, at træet suger bakterierne ind i træet, hvorved de går til grunde, mens plast og stål efterlader bakterierne på overfladen. Resultaterne fra det nordiske projekt , hvor Teknologisk Institut er med, fremlægges på en konference til april næste år.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten