Trådløs video og støjproblemer

Sidste uges problem med at få signalet fra det trådløse videokamera ind i computeren, blev løst langt mere elegant end ved at købe et nyt grafikkort til computeren. Det viste sig nemlig at distributøren af de produkter, jeg har brugt til at gøre mine tv-installationer trådløse med, også har et produkt, der via computerens USB-port kan fange videosignaler og f.eks. gemme dem på harddisken som en videosekvens.

Det produkt måtte jeg bare afprøve, og det virkede let og elegant. En lille boks blev sluttet til min computers USB-port. Boksen havde så de nødvendige indgange til at kunne modtage video- og lydsignal.

Til den boks sluttede jeg så en trådløs modtager og lod den søge efter trådløse tv-signaler på linje med den modtager, jeg havde tilsluttet mit tv. På min computer kunne jeg nu vælge mellem alle de kanaler, som min modtager havde fundet. Den ene af dem var det trådløse kamera.

Nu kunne jeg så i ro og mag overvåge mit hus, eller jeg kunne sætte computeren til at fange videosignalerne og gemme dem på min harddisk til senere brug.

Videofilm via harddisken til cd

Nu var det så, at jeg måtte prøve, om jeg kunne overføre signaler fra min videoafspiller til min computer, det gik uden problemer. Den optrådte som en kanal sammen med alle de andre, min trådløse modtager havde fundet.

Altså kunne jeg så ikke alene se videofilm på min computer, jeg kunne også gemme filmene på harddisken. Og da jeg undersøgt den medfølgende software, konstaterede jeg at jeg kunne gøre det endnu bedre. Faktisk kunne jeg via den medfølgende software fange video, og brænde det direkte ned på en cd'er. Se det synes jeg var smart - på den måde kunne jeg spille alle mine gamle videobånd over på cd-skriver, og ikke spekulere over, at de ville blive slidte

En ting som jeg ikke forsøgte, men som helt klart burde kunne lade sig gøre, er at koble en trådløse modtager til min videomaskine, og så sætte den til at optage når jeg ikke er hjemme. Måske skulle jeg forsøge mig med det på et senere tidspunkt.

Det lykkedes ikke for mig i denne uge at få overført mit DVD-signal fra min computer til mit tv, og grunden er den samme som i sidste uge - jeg har ikke noget grafikkort der har en videoudgang, og derfor kan jeg ikke få signalet ud af computeren. Men jeg ved jo at det i princippet kan lade sig gøre, så det tror jeg, at jeg vil stille mig til tåls med for nu.