Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Trådløs overvågning af afgrødelager indstillet til Produktprisen

Hidtil har den almindelige landmand oftest været henvist til et temperaturspyd, når han skulle måle temperaturforhold i et afgrødelager. Spyddet har landmanden skulle flytte rundt på manuelt, og det har ikke været muligt for landmanden at få en alarm, hvis temperaturen eller fugtigheden pludseligt begyndte at udvikle sig til skade for afgrøderne.

Men med intelligente plastbolde, der er fyldt med sensorteknologi bliver landmanden advaret via sms eller e-mail, hvis temperaturen for eksempel bliver for høj i et afgrødelager, og han kan dermed nå at reagere og undgå større tab. Herved undgås et større madspild, samtidig med at landmanden sparer penge.

Webstechs trådløse sensorteknologi kan også måle fugtigheden i afgrøderne.

Sensseed er en trådløs sensorteknologi til overvågning af afgrøder og fødevarer i landbruget og fødevareindustrien – til bedre sporbarhed, reduceret energiinput og minimering af tab. Illustration: Webstech

'Webstechs trådløse sensorteknologi kan sikre at landmanden (kunden) får mere ud af høsten. En anden gevinst er, at brug af sensorerne kan føre til besparelser i landmandens energiforbrug. Forskning har nemlig vist, at man med differentieret tørring(dvs. tørring af dele af lageret) af fx korn i et lager kan spare 30 procent af det normale energiforbrug. Ved anvendelse af Sensseed fra Webstech kan man netop udføre differentieret tørring,' skriver selskabet i deres indstilling.

Ingeniørens Produktprisen 2012 - kom og vær med

Illustration: Marci Papineau Gottlieb

Læs alt om Produktprisen herEt væld af produkter er indstillet til Produktprisen 2012, og dommerne går nu i gang med at vurdere hver og et.
I år har der været så stor interesse for arrangementet, at vi har besluttet at udvide det til en hel dag med et skarpt konferencespor - alt sammen om produktudvikling. Det bliver afholdt hos Aalborg Universitet i Nokias gamle bygninger i København.

Her vil man eksempelvis høre om trends inden for produktudvikling som 3D-print og brugerdrevet innovation, og man har mulighed for at få praktiske råd om patentering og finansiering.

Uddelingen af priserne sker ved et arrangement den 7. november. Se programmet og tilmeld dig her

Dokumentation

Læs Webstechs indstilling af Sensseed her

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

De har professionel overvågningssystemer til siloer og kornlagrer. Det med at have sensorer liggende tilfældigt rundt er ikke optimalt. www.supertech.dk Jeg foreslog dem faktisk at bryge støbte Aluminums cuber for ca. 10 år siden, men det viste sig ikke at være optimalt i forhold til det de har udviklet idag.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten