Trådløs adapter sender bærbar-indholdet op på fladskærmen
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Trådløs adapter sender bærbar-indholdet op på fladskærmen

LAS VEGAS: Netgear og Intel har indgået et samarbejde omkring Netgears nye produkt Push2TV (PTV1000), der er en lille boks til omkring 500 kroner, der gør det muligt at overføre billede og lyd fra den bærbare til den store fladskærm.

Push2TV anvender 802.11n-standarden sammen med Intels proprietære løsning, der har fået navnet Wi-Di (Wireless Display).

Push2TV blev demonstreret af Intels øverste chef Paul Otellini torsdag eftermiddag her i Las Vegas og salget begynder i USA allerede i næste uge.

Denne løsning er dog ikke den eneste trådløse løsning, men alt tyder på, at det er den enkleste, samtidig med at den også har en meget rimelig pris - især sammenlignet med løsninger som trådløs HDMI, der typisk koster fra 5000 kroner og opad.

Paul Otellini viste overførsel af HD-indhold med en opløsning på 1080p, hvilket ikke gav anledning til problemer.

Andre firmaer har også forsøgt sig med 802.11-løsninger, men med tidligere versioner af standarden, hvilket har givet problemer med båndbredden.

Tilslutningen til fladskærmen foregår med et ganske almindeligt HDMI-kabel.

Ifølge Netgear er det i første omgang kun Dells Studio 15z, Sonys VAIO VPCS111FM/S og Toshibas Satellite E205, der kan benytte boksen.

Det har ikke været muligt at få oplyst, om der er tale om et eksklusivt samarbejde med Intel, eller om AMD's processorer på længere sigt også vil kunne anvendes.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

DVB-T frekvenserne er reserveret til TV, og DVB-T omhandler kun indkodning af bitstrømme. DVB-T bitstrømme (COFDM modulation) er i øvrigt inkompatibel med 802.11.n bitstrømme, og båndbredden er også en anden.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten