Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Toyota kalder 7,4 mio. biler tilbage: Brandfare ved kontakt til eldrevne ruder

En fejl i en række Toyota-modeller kan føre til voldsom overophedning, og bilfabrikanten tilbagekalder derfor 7,4 millioner biler på verdensplan og 16.000 biler i Danmark. Fejlen findes i de eldrevne vinduer, hvor kontakten over tid kan blive besværlig at få til at virke.

Men kontakten er ikke designet til at blive smurt med olie tilgængelig på markedet, og det betyder, at olie, der kommer i forbindelse med kontakten, kan føre til en overophedning og i værste fald en nedsmeltning af kontakten.

»Hvis man har brugt noget smørelse, der ikke er den originale fra Toyota, kan den gå ind og skabe varme, der gør, at knappen i allerværste fald kan smelte«, siger Anders Tystrup, pressechef i Toyota, til TV 2 News.

Ifølge Toyotas amerikanske hjemmeside kan der forekomme røg og i nogle tilfælde brand.

Det drejer sig om modellerne Corolla, Yaris, Auris og Rav 4, der alle er produceret i årene 2006 til 2008. Toyota arbejder i øjeblikket på at få fat i ejerne på de omtalte modeller.

Emner : Biler
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Fejl kan jo optræde og det er godt at se at fabrikanten reagerer. De burde have ros frem for den ris de får i pressen i dag.

Kan godt huske hvordan Citroen håndterede motorfejlen på deres DHY motorer, der havde en slem tendens til at sætte plejlstænger ud gennem motorblokken når man havde rundet de 100.000. Beskeden fra Citroen var at man ikke skal forvente at en bil holder mere end 100.000 (min kollega oplevede dette med sin Xantia).

  • 0
  • 0

Når man kalder en vare tilbage, er det for at fjerne den fra markedet af én eller anden årsag. Bilerne bliver kaldt ind (hvis de ellers kan finde ejerne) til et serviceeftersyn på et Toyota-værksted. De skal ikke hjem til Japan. Alle medier er faldet i den samme sprogfælde.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten