Tour de France starter i Århus

Inden tour de france-rytterne kører prologen i Rotterdam lørdag den 3. juli, har 30 danske erhvervsledere lige prøvekørt den. Dagen før sommerens store cykelbegivenhed skydes i gang, har Team Connecting Århus som det eneste danske amatørcykelhold fået lov at gennemføre den 8,9 km lange cykelrute.

Inden den korte prolog skal holdet cykle cirka 850 km på fem dage. Kondition og lårmusklerne skulle være klar, for siden april har deltagerne trænet to gange om ugen.

Det er det rådgivende ingeniørfirma Rambøll i Århus, der har taget initiativ til holdet, som blev etableret i februar og målet er at skabe et tidssvarende erhvervsnetværk, siger direktør i Rambøll Århus, Ole Bech Jensen, som selv er med på holdet:

Ole Bech Jensen, direktør i Rambøll Århus og cykelrytter på erhvervs- og motionnetværket Team Connecting Århus, der mandag morgen sætter kursen mod Tour de Frances prolog i Rotterdam. Foto: Jens Bygholm Illustration: Jens Bygholm
Thomas Krogh, direktør i entreprenørvirksomheden Jorton, cykler sammen med de 29 andre i erhvervsnetværket Team Connecting Århus de 850 km til Rotterdam, hvor Tour de Frances prolog skal køres i år. Holdet har fået lov at køre den 8,9 km lange tur dagen før de professionelle ryttere: Foto: Jens Byghol, Illustration: Jens Byghol,

»Især yngre erhvervsledere gider ikke længere bare drikke kaffe med hinanden som man gør i traditionelle netværskfora. Morgendagens ledere vil opleve noget, samtidig med at de lærer andre erhvervsfolk at kende og måske oven i købet støtter en god sag,« siger Ole Bech Jensen og refererer til, at holdet støtter Børnehjertefonden.

Thomas Krogh, der er direktør i entreprenørfirmaet Jorton, deltager også i turen. Han er enig i, at det ikke bare giver bedre kondi, men også mange nye kontakter at være med:

»Man taler ganske enkelt bedre sammen, når man cykler ved siden af hinanden i fire timer, end når man sidder og drikker kaffe i et fint mødelokale. Den uformelle netværksform og de anderledes rammer giver en mere åben dialog. Samtidig er det fantastisk at få motioneret hver eneste uge, men det giver da nogle ømme lår,« siger Thomas Krogh.

Hvis alt går efter planen, ankommer cykelrytterne til Rotterdam den 2. juli, hvor de også snupper prologen, inden de professionelle indleder deres 3.642 km lange tour dagen efter.

Emner : Networking