Topchef i Rambøll: Fire lektier unge ingeniører skal lære på universitetet

Illustration: stockasso/Bigstock

Den stereotypiske, introverte nørd, der holder sig på de bagerste pladser i klassen eller bagerst i mødelokalet, er under pres.

»Man er nødt til at have forståelse den forskellighed, der er på arbejdsmarkedet. Du skal kunne give feedback, motivere og joke med folk, der har helt forskellige baggrund,« fortæller Ib Enevoldsen, administrerende direktør i Rambøll. Illustration: Lars Horn

Specialistviden vil for altid være et must, men ingeniører og it-professionelle skal kunne kommunikere og arbejde i miljøer, hvor de kulturelle forskelle er flere en lighederne.

Stort udvalg af gode jobtilbud. Tjek Jobfinder

Derfor bør studerende fokusere på mere end at have næsen begravet i bøgerne. Budskabet kommer fra administrerende direktør i Rambøll, Ib Enevoldsen, som leverer fire råd til fremtidens fagfolk:

»Dyb faglig viden går aldrig af mode. Men man skal også kunne at sætte sin specialistviden i spil for at kunne skabe værdi,« pointerer Ib Enevoldsen.

For eksempel ved at være i stand til at kommunikere med kunder, hvis faglige niveau halter efter dit eget. Eller ved at kunne give feedback og joke med kolleger, som har en fuldstændig anden kulturel baggrund.

Frem for hovedsagligt at lægge vægt på tekniske kvalifikationer er blødere kompetencer blevet mere afgørende på arbejdsmarkedet.

Fortæl farmor om dit arbejde

Det første skridt til at sende sin faglighed ind i spil er således kommunikation.

Specialister gennemfører ikke projekter uden hjælp fra andre fagfelter, og desuden skal ansatte kunne interagere med kunder og brugere i processen.

En vidensmedarbejder skal være i stand til at forklare teknisk komplekse udfordringer til både kunden, slutbrugeren og eventuelle samarbejdspartnere. At være nærværende, lyttende og empatisk, når man kommunikerer, er derfor nødvendige kvalifikationer på dagens jobmarked.

Studiejob for kommende ingeniører og it-professionelle. Se dine muligheder.

»Kommunikation er en af de vigtigste egenskaber til at skabe gode resultater,« fremhæver Ib Enevoldsen.

En god ide er derfor at træne i at tale, svare på spørgsmål og ikke mindst at lytte.

Du kan eksempelvis øve dig ved at forklare farmor forskellen på Javascript og Java, eller fortælle, hvordan 3. generation af atomreaktorer adskiller sig fra 2. generation.

Ideen er grundlæggende simpel: Få en person uden din faglige baggrund til at forstå et udvalgt emne.

Dyrk dit netværk og udvid din samarbejdshorisont

Ligegyldigt, om du beskæftiger dig med it-sikkerhed eller at anlægge broer, kræver det flere fagdiscipliner at færdiggøre projekter i dag.

»Kompleksiteten er stigende, og ingen mestrer totaliteten. Enhver skal derfor kunne samarbejde med andre fagområder, så studerende kan lige så godt tyvstarte,« mener Ib Enevoldsen.

For hurtigst muligt at tage hul på det tværfaglige samarbejde anbefaler Ib Enevoldsen at opsøge medstuderende fra andre studieretninger eller endda andre universiteter. Du kan for eksempel skrive tværfaglige opgaver eller bare tale med andre studerende om deres fagområder.

Spændende nye projekter hver uge. Er du den rette til jobbet?

På den måde udvider du din faglige horisont, hvilket løfter din forståelse for fremtidige projekter, du arbejder på.

Ligeledes bidrager indsatsen til at skabe nye netværksforbindelser, som kan komme dig til gode senere i karrieren.

Langt de fleste på nutidens arbejdsmarked benytter LinkedIn eller andre digitale platforme til at udvide deres professionelle netværk, men mange begynder først, når jobjagten blæses igang. For at styrke jobchancerne kan studerende kickstarte opbygningen af deres netværk allerede under studiet, fremhæver Rambølls topchef.

Digitaliseringen skal automatiseres i din faglighed

De fleste projekter indeholder i dag digitale delelementer, som man er nødt til at forstå.

Arbejdsmarkedet stiller krav til, at man kan navigere og udbygge sin viden sig inden for digitale værktøjer

»Man kan ikke længere skelne mellem faglighed og digitalisering. De to er integrerede i dag,« konkluderer Ib Enevoldsen.

Udfordringen ligger i, at de digitale værktøjer konstant udvikler sig. Foranderligheden i den digitale verden er en præmis, som man skal acceptere.

Skal du i praktik? Se de nyeste muligheder nu.

»Det er afgørende, at unge i dag følger med den teknologiske udvikling og lærer ny viden, som de kan bruge i digitale sammenhænge,« fastslår den administrerende direktør og tilføjer:

»Du giver dig selv et godt udgangspunkt for din karriere, hvis du kan se nye muligheder til at udnytte digitaliseringens potentiale i projekter, du indgår i.«

Dermed ikke sagt, at du skal kunne programmere i fire kodesprog. Du skal ”bare” være i stand til at lære nyt og følge de digitale fremskridt.

Imidlertid vil det næppe være et problem for fremtidens arbejdskraft, fordi de er vokset op med en løbende digital udvikling, mener Ib Enevoldsen.

Hiv fat i din italienske eller kinesiske klassekammerat

Det kan føre til dårligt stemning på kontoret, hvis du ikke kender dine kolleger og forstår deres væremåde samt deres traditioner.

Nedgør du eksempelvis religion i kantinen foran firmaets multikulturelle medarbejderstab, er risikoen for at ramme nogen stor. Det er en sikker måde aldrig at vinde prisen for månedens medarbejder. At være en del af stadigt mere globalt erhvervsliv forudsætter en vis grad af kulturforståelse.

»Man er nødt til at have forståelse den forskellighed, der er på arbejdsmarkedet. Du skal kunne give feedback, motivere og joke med folk, der har helt forskellige baggrund,« fortæller Ib Enevoldsen.

Heldigvis har studerende glimrende muligheder for at skabe globale mindset og at tage hul på det mangfoldige arbejdsmarked uden at forlade deres uddannelsesinstitution.

Stor efterspørgsel på svag- og stærkstrømsingeniører. Find drømmejobbet.

Udlændinge valfarter til tekniske universiteter i landet for at drage nytte af det høje faglige niveau. Danske unge under uddannelser kan således nemt socialisere og samarbejde med grækere, kinesere, amerikanere osv.

»Det er en gave til de studerende,« mener Rambøll-direktøren.

Danske studerende undgår internationale venskaber

Dog har blandt andet DTU skrevet om internationale studerendes udfordringer med reserverede danskere på deres hjemmeside.

Sociolog og chefkonsulent fra Living Institute, Katinka Hyllested forklarer i artiklen, at danskere adskiller sig fra andre folkefærd blandt andet ved at være et stammefolk, som er lukkede om sig selv.

»Vi holder en armslængde til nye mennesker og lukker dem ikke helt ind,« bemærker sociologen.

Dét gør kun opfordrigen fra Ib Enevoldsen mere central for kommende it-professionelle og ingeniører.

Den administrerende direktør i Rambøll foreslår desuden at udnytte muligheden for at tage et semester i udlandet.

Hvis du formår at dyrke disse fire områder i løbet af dit studie, vil du kunne hoppe ind i enhver virksomhed og skabe værdi med din specialistviden, når du er færdiguddannet.

Artiklen er en genudgivelse (udgivet første gang d. 22. august 2017). Jobfinder udgiver nogle af de bedste historier fra 2017 i mellem jul og nytår samt i januar.

Emner : Karriereguide