Topchef i Apple var advaret om antenneproblemer med Iphone 4

15. juli 2010 kl. 16:5210
Både en senioringeniør og et teleselskab fortalte Apple, at det omstridte antennedesign på den nye udgave af Iphone ville give problemer, inden telefonen blev sendt på gaden.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det burde ikke komme bag på Steve Jobs, at der er problemer med antennen på den nye, fjerde udgave af Iphone. En af Apple-topchefen egne senioringeniører, Ruben Caballero, sagde nemlig allerede, da designet blev præsenterede, at det kunne føre til dårlig modtagelse og mistede opkald.

Det skriver nyhedsbureauet Bloomberg, som ikke selv har fået lov til tale med Ruben Caballero, men i stedet refererer »en person, som kender til sagen, men som ikke må udtale sig på Apples vegne«.

Apple har hidtil fastholdt, at der ikke er problemer med Iphone 4's antenne, som udgøres af selve stålrammen rundt om telefonen. Flere brugere og tests beretter ellers om svigtende signal, særligt når telefonen holdes i vestre hånd.

Antenne-professor Gert Frølund Pedersen fra Aalborg Universitet forudså problemerne med antennen, allerede inden Iphone kom på markedet i USA 24. juni. Det skyldes helt enkelt, at hånden påvirker signalet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Apple kom for alvor i søgelyset i USA, da amerikanske Consumer Reports direkte advarede mod at købe Iphone 4 efter at have testet både dens og konkurrerende produkters antenner.

Ifølge Bloomberg fremlagde Apples designere flere bud på, hvordan Iphone 4 skulle se ud for Steve Jobs og andre medlemmer af firmaets ledelse. De blev enige om, at designet med antennen i metalrammen var bedst, selv efter at Ruben Caballero havde udtrykt sin bekymring.

Nyhedsbureauet skriver desuden, at et af de teleselskaber, som sælger Iphone, gennemførte en test, før telefonen kom ud i butikkerne. Den indikerede, at der kunne være problemer med at modtage mobilsignalet. Igen vil kilden til oplysningen ikke have sit navn nævnt af nyhedsbureauet.

Apple har konsekvent nægtet at kommentere antenneproblemerne i detaljerne, selv om de har fået selskabets aktier til at falde fire procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er imidlertid kaldt til pressemøde fredag, hvor Apple forventes at præsentere et bud på en løsning eller i hvert fald en uddybende forklaring.

Iphone 4 solgte 1,7 millioner eksemplarer på blot tre dage efter lanceringen. Telefonen kan endnu ikke købes gennem de danske teleselskaber.

10 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
18. juli 2010 kl. 15:45

Daniel Bahn Petersen: "Nej det har jeg ikke, men forstår stadigvæk ikke provokationen, som jeg ser det som.."

Du lyder som en person som er ude i byen, og vil starte en slagsmål med den mindste provokation....... ja, du skal ikke kalde mig flot og muskuløs... "SLAM"...

9
18. juli 2010 kl. 11:04

Ruben benægter historien igennem Jobs. Der er nu 3 milloner solgt og kun 0,55% har henvendt sig til Applecare om signalproblemer.

Dog viser AT&Ts tal at der er lidt flere afbrudte forbindelser (dog mindre end 1% mere end 3GS). Kun 1.7% har returneret deres 4'er imod 6% for 3GS.

Kunne det ikke tænkes at det åbne antenne faktisk er en fordel i mange tilfælde (øger rækkevidden/dækningsområdet), og at det kun i grænsetilfælde, hvor andre mobiler ikke ville virke, faktisk stadig virker, omend det kan give afbrudte samtaler?

8
16. juli 2010 kl. 14:48

Hej Jeppe - selvfølgelig har jeg behov for det!

Men nogen gange bliver jeg så træt i ansigtet over meningsløs kritik, at jeg selv forfalder til det samme.

7
16. juli 2010 kl. 13:48

Suk Birger!

Hvorfor gå op i sådanne petitesser om folk er fanboys, kompenserer eller ej. Det er jo hamrende ligegyldigt - med mindre det er for at få dig selv til at virke lidt "cool" - men det er selvfølgeligt ikke fordi du har behov for at kompensere for noget?

Jeg har selv en iPhone og det er den bedste telefon jeg har ejet. Har lige anskaffer mig en dejlig Samsung Galaxy 9000 (Android) - den er god men stadig ikke så nem at bruge som en iPhone. Der er en masse andre gode ting ved Android (frihed til at vælge leverandør, ingen spændetrøje om udviklerne, osv.) - men når man kombinerer en iPhone med andet Apple isenkram er det en kombination i brugervenlighed, der er svær at slå. På trods af det skal jeg ikke selv have iPhone 4 - antenne designet er for ringe.

6
16. juli 2010 kl. 09:44

Tror nu ikke, det er en (bevidst) provokation. Jeg er ikke apple freak og lagde overhovedet ikke mærke til det - og havde du bedt mig stave til iPhone, ville jeg ikke før denne debat have vidst, hvordan den korrekte stavemåde er -

mvh Flemming

5
16. juli 2010 kl. 08:46

Nej det har jeg ikke, men forstår stadigvæk ikke provokationen, som jeg ser det som..

4
16. juli 2010 kl. 08:29

Hvorfor er ing.dk så enormt fatsvage, at de ikke kan finde ud af at navngive (specielt) Apples produkter korrekt.. Det må jo næsten være for at pisse nogle bestemte folk af..

Har du da selv købt en iPhone 4 - siden du synes, det er væsentlig at få fjernet fokus fra det REELLE problem ? ;o))

3
16. juli 2010 kl. 07:48

Det er ikke lige signalet Iphone-ejere holder af at reklamere for.

Alle mulige andre mere eller mindre ligegyldige ting som Iphone kan, bliver man 'underholdt' med, når de har behov for at fortælle omverdenen at de er indehaver af en Iphone.

Tænker nogen gange på, om en Iphone ikke bare er kompensation for mangler i de øvre regioner!

2
15. juli 2010 kl. 23:35

Apple-fanatikerne er praktisk talt ligeglade med, om deres nye iPhone har problemer med signalet: De har alligevel kun købt den på grund af designet og den medfølgende prestige.

1
15. juli 2010 kl. 22:47

Hvorfor er ing.dk så enormt fatsvage, at de ikke kan finde ud af at navngive (specielt) Apples produkter korrekt.. Det må jo næsten være for at pisse nogle bestemte folk af..