To tog kolliderer nær München på ensporet linje

Illustration: Stefan Leibert, Twitter

I går aftes klokken 16.45 blev 95 togpassagerer evakueret fra to tog, der var stødt sammen på en ensporet linje sydvest for München nær stationen Ebenhausen-Schäftlarn.

En 24-årig mand meldes død, mens 14 behandles for alvorlige skader. De resterende 80 passagerer blev screenet for chok efter evakuering.

Det er endnu uklart, hvorfor de to elektriske tog, der henholdsvis bevægede sig mod nord i retning af München og mod syd i retning af Wolfratshausen, stødte sammen, men eksperter spekulerer i, at Deutsche Bahn, der opererer S-togene, kan have begået en fejl, der resulterede i ulykken.

Siden ulykken har omkring 680 personer fra politiet, brandvæsenet og redningsfolk arbejdet på at få evakueret og behandlet togpassagererne samt at få togene kørt væk fra strækningen. Sporet løb på en jernbanedæmning, hvilket gjorde rednings- og oprydningsarbejdet særligt udfordrende.

Ifølge politiet i München var et af togene afsporet efter ulykken, men ingen af de to tog var væltet.

Politiet, der ifølge Interesting Engineering typisk har ansvaret for jernbanesikkerhed i Tyskland, lukkede dele af S7-linjen i kølvandet på ulykken.