To Eurofighters er styrtet ned i Nordtyskland

Illustration: Eruofighter

Tre Eurofighter Typhoon-jetjagere var i gang med en øvelse i luftrummet over Mecklenburg-Vorpommern, men kun én af dem landede igen – de to andre er netop styrtet ned.

Det er endnu uvist, præcis hvordan uheldet er sket, men ifølge Bild er der muligvis tale om en kollision under øvelse. Jetjagerne styrtede ned med omtrent 10 kilometers mellemrum i det eftertragtede ferieområde Mecklenburger Seenplatte, kun omkring 100 km sydvest for Falsters sydspids. I området er mindre skovbrande opstået som følge af de nedstyrtede fly.

Ifølge den tredje Eurofighter-pilot, som overværede ulykken, blev begge piloter i de to nedstyrtede fly skudt ud med deres katapultsæder. Ifølge Süddeutsche Zeitung er en af dem fundet i live af redningsmandskab. Faldskærmene foldede sig dog ud i begge tilfælde, hvorfor man formoder, at begge piloter også overlevede ulykken.

Både civile og militære myndigheder er derfor i gang med en eftersøgning efter den anden pilot.

Ifølge Schweriner Volkszeitung er fragmenter af de forulykkede jetjagere også havnet i beboede områder, men der er ikke nogen forlydender om, at folk på landjorden er kommet til skade som følge af de nedstyrtede fly.

Flyene stammer fra eskadrille 73 'Steinhoff', som er stationeret ved Rostock. Lorenz Caffier (CDU), indenrigsminister for delstaten Mecklenburg-Vorpommern, vil rejse til området og danne sig et billede af ulykken, oplyser han til Schweriner Volkszeitung.