Tirsdag er du mest produktiv

Tirsdag er den mest produktive dag på ugen. Det viser en undersøgelse fra det amerikanske personalefirma Accountemps. Siden de startede målingerne i 1987, har tirsdag toppet, når det gælder produktivitet.

Sidste år angav 39 procent af de adspurgte HR-chefer, at tirsdag er den bedste dag. Mandag er den næstbedste med 24 procent. Men så styrtdykker det dramatisk. Kun 14 procent mener, at onsdag er den mest produktive dag. Torsdag og fredag mener kun tre procent, at de kan koncentrere sig på arbejdspladsen. Det skriver ingenjorskarriar.se.

Tre procent af HR-cheferne svarede 'ved ikke', og 14 procent svarede, 'at der ikke var nogen særlig dag at pege på som den mest produktive'.

Her er de nyeste job på Jobfinder

»Mange medarbejdere bruger mandage til at indhente sidste uges arbejde og planlægge ugen. Om tirsdagen begynder de at koncentrere sig om deres opgaver og være mere produktive,« siger Max Messmer på Accountemps i en kommentar på selskabets hjemmeside.

Om formiddagen er du mest effektiv
Undersøgelsen tegner også et billede af, hvornår det er mest hensigtsmæssigt at planlægge vigtige møder. 37 procent af de adspurgte svarer, at man helt bør undgå tiden mellem klokken 16 og 18, da produktiviteten er lavest i det tidsrum. 28 procent mener, at man bør afholde sig fra møder mellem klokken 14 og 16.

Læs også: Sådan overkommer du en uoverskuelig opgave

Fire tips til at gøre hver dag til en tirsdag

  1. Halvér din to do-liste. Det er frustrerende ikke at nå alle punkter på listen. Stryg derfor halvdelen, og fokusér på de vigtigste punkter. En mere realistisk liste giver plads til overraskelser.

  2. Sigt efter kvalitet frem for kvantitet. At nå at gøre mange ting på en gang synes produktivt, men det passer sjældent. Det er bedre at gøre én ting ad gangen. Når man veksler mellem opgaver, falder tempoet.

  3. Vælg den bedste tid for dig. Forskellige menneskers præstation topper forskellige tidspunkter på dagen. Gør det vanskeligste, når energiniveauet er størst.

  4. Koncentrer dig om din vigtige opgave, og fortæl dine kolleger høfligt, men bestemt, at du ikke ønsker at blive forstyrret, og sluk for telefon og e-mail.