Tilskud til grøn energi forsvinder i Europa

Hvis grønne energiteknologier skal overleve, er tilskud nødvendige, men mange lande vælger at skære i tilskuddene til grøn energi på grund af krisen. Det gælder eksempelvis Tyskland og Spanien.

Sidstnævnte har netop lukket for solenergiselskabernes tilskud. Det samme kan være ved at ske i Tyskland. Og det på trods af, at Tyskland sidste år installerede over 7.000 MW solenergi med statsstøtte. Det svarer til mere end 25 pct. af alt solenergi, der blev installeret i verden sidste år, men sådan kommer landet næppe til at fortsætte.

»Tyskland overvejer lige nu at sætte et loft på maksimalt 1.000 MW årligt og sætte tilskuddene ned. Det vil ramme solselskaberne hårdt,« siger Morten Rask Nymark, porteføljeforvalter med speciale i klima og miljø i investeringsforeningen Maj Invest til Børsen.

Tyskland er allerede begyndt at skære på lignende områder og tendensen er tydelig i resten af Europa, mener vicedirektør i Dansk Energi Anders Stouge.

»Der er en stigende tendens til, at man sænker tilskuddene i Europa i takt med, at de vedvarende energiteknologier modnes,« siger han til Børsen.

Han peger dog på, at EU har forpligtet sig til at øge andelen af vedvarende energi markant frem til 2020, hvorfor der uundgåeligt skal investeres på området.

Læs hele historien i Børsens Investor-tillæg på side 4.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Desværre for sent til at redde os fra korrupte politikere og embedsmænds. Når der er penge i spil forsvinder al moral og respekten for lov og ret, så skidt med resten. Her på Ærø er der lige opsat 3 ulovlige vindmøller hvor naturklagenævn og miljøstyrelse i samarbejde med korrupte lokalpolitikere der samtidig er mølleopstillere har tromlet alle love og regler og begået den ene grove lovovertrædelse efter den anden.

Kriminelle udskud hele banden!

 • 0
 • 0

Hvis grønne energiteknologier skal overleve, er tilskud nødvendige

Pudsigt at høre sådan noget fra Børsen. Er det ikke almindeligt at priserne overvejende bestemmes af hvad man kan få folk til at betale. Hvis tilskuddene langsom aftrappes vil det jo vise sig hvad der kan klare sig.

 • 0
 • 0

Det kræves blot at de herskende teknologier og energiløsninger betaler de rette priser, for de belastninger de påfører samfundet og naturen. Det er pt billigt at svine - andre betaler regningen -, og det er derfor vi stadig bruger "ikke-grønne" energiløsninger i stor stil.

 • 0
 • 0

Det er en god nyhed at vanviddet stoppes lidt.

Europa skal fokusere sine ressourcer på at sænke omkostninger, øge nedbringelse af gæld, øge investeringer i tiltag, der kan øge værdiskabelsen.

Europa har ikke råd til at øge omkostninger og øsle ressourcer til feel good presige marketing projekter som sol og vind. Lad Kineserne udvikle dem, så kan de sælge til os når de er modne teknologier.

De ressourcer der er brugt på at støtte sol og vind kunne have været brugt mere kontruktivt ved at investere i grundforskning, teknologisk udvikling, uddannelse, infrastrukturer o.l.

 • 0
 • 0

...nej tilsyneladende ikke, Vestas har en plan

Renewables From Vestas to Suntech Plan Profit Without Subsidy

Vestas Wind systems A/S expects its turbines to compete without incentives “in the coming years,” said Peter Brun, head of governmental relations.

“Wind in some cases already is, or can in coming years, be fully cost-competitive with fossil fuels,” Brun said yesterday by e-mail from the World Economic Forum in Davos, Switzerland

http://www.bloomberg.com/news/2012-01-26/r...

 • 0
 • 0

Det er en god nyhed at vanviddet stoppes lidt.

Greece cuts subsidies for solar power producers http://www.reuters.com/article/2012/02/01/...

Spain says ends subsidies for new renewable units http://www.reuters.com/article/2012/01/27/...

U.K. Said to Plan Solar Subsidy Cuts at Regular Intervals http://www.businessweek.com/news/2012-02-0...

Solar Stocks Plunge as Germany Vows to Quicken Subsidy Cuts http://news.businessweek.com/article.asp?d...

Japan's Wind Power Installations To Drop 68% As Subsidies Are Halted http://www.thegwpf.org/international-news/...

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten