Tilbud til elbilister: Sælg strøm fra din private ladestander, når du ikke selv bruger den

Plus30. december 2020 kl. 05:0016
Tilbud til elbilister: Sælg strøm fra din private ladestander, når du ikke selv bruger den
Illustration: Bigstock.
Selskabet Monta har planer om at etablere et globalt netværk, hvor elbilister kan trække på det private ladenetværk frem for at være afhængige af offentlige ladestandere.
Artiklen er ældre end 30 dage

Fordelen ved elbiler med efterhånden større og større batterier er, at de ikke behøver at stå lænket til en ladestander dag ud og dag ind. Så hvorfor ikke udnytte, at den private ladeboks i garagen ofte står ledig i lange perioder, så andre kan få glæde af den?

Det nye danske startup Monta ser et stort potentiale i de mange private ladebokse, og derfor lancerer selskabet inden længe en deleplatform for elbilister, som gør det muligt at leje sin private ladeboks ud til andre elbilister.

Det fortæller Montas administrerende direktør, Casper Rasmussen.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
16 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
16
25. februar 2021 kl. 08:11

Mit sommerhus ligger i Rørvig i Nordsjælland. Betaling via mobilepay, bankoverførsel eller kontanter.

15
29. januar 2021 kl. 22:40

Hvordan håndterede du betaling o.s.v.?

Og ligger det i et godt sommehusområde?

14
29. januar 2021 kl. 08:30

Jeg har min ladeboks i mit sommerhus på Plugshare (til kostpris), og den blev brugt en del sidste sommer. I højsæsonen havde jeg i en periode daglige besøg af gæsteladere. En del var ferierende nordmænd, som nok var chokerede over den sparsomme ladeinfrastruktur i DK sammenlignet med deres hjemland.

13
31. december 2020 kl. 00:37

men også boligforeninger og virksomheder, som eksempelvis har egne parkeringspladser, hvor man gerne vil sætte en ladeløsning op.

Det er nok der målgruppen er.

Men de kan komme i konkurrence med f.eks. Clever som vil sætte 10.000 standere op. En stor del af disse vil sikkert komme netop på disse steder.

Monta vil blot blive et nyt ladenetværk, med en lidt anden profil.

12
30. december 2020 kl. 23:27

Øh, hvad med skat? Man bliver jo selvstændig erhvervsdrivende ved at videresælge strøm. Jeg har i øvrigt ingen henvendelser haft i de 6 år, jeg har tilbudt opladning gennem Plugshare.

10
30. december 2020 kl. 19:38

Får den halve mill. danskere der har eller skal have elvarme er abonement hverken muligt eller rentabelt.

Det er faktisk både muligt og særdeles rentabelt. Clever giver fuld refusion på knap 2 kr/kWh til kunder med elvarme. Eftersom Clever ikke får nogen afgift refunderet af staten for disse kunder, må det være noget, Clever betaler af egen lomme.

Set udefra er det en meget mærkelig forretningsmodel, men man må håbe, at den giver mening for Clever.

9
30. december 2020 kl. 19:32

Jeg haaber deres app tillader differentierede priser. Jeg ville fx helst at folk lader mens mine solpaneler producerer. Eller, om natten.

8
30. december 2020 kl. 19:31

Jeg har haft min ladeboks paa Plugshare i syv aar (i Boston). Kan gaa op til 18kW. To (2) gange er nogen kommet forbi. Jeg beder ikke om penge saa det er ikke det der er problemet. Jeg synes Monta's ide er godt eksperiment, men spoerger mig om folk vil benytte tilbudet.

6
30. december 2020 kl. 17:42

"Hvis man har tænkt sig at lade mere end 100 kW om måneden..."

På diverse Facebook-grupper må ingeniører leve med at folk roder rundt i enhederne for energi og effekt. MEN PÅ ING.DK kan vi godt forvente at der er styr på det... ;) Stram op... :)

5
30. december 2020 kl. 15:25

seriøse elbillister

Spændende begreb. Findes der useriøse elbilister? Får den halve mill. danskere der har eller skal have elvarme er abonement hverken muligt eller rentabelt.

3
30. december 2020 kl. 13:46

Ifølge de brugere, der bevæger sig på FDEL, og som har tilmeldt sig på Plugshare, så afventer de stadig deres første kunder... Så jeg spår heller ikke tiltaget den store succes. I øvrigt vil det være ulovligt for de ladestandere, der er tilknyttet refusionsabonnement. Her må kun ejerne selv lade. Og det er nok de fleste seriøse elbillister. Vi andre vil som regel have vore EV holdende i indkørslen i vejen foran ladestanderen... Hvis man derimod forlods beder om hjælp netop på FB-siden for FDEL, så får man det ofte.

1
30. december 2020 kl. 09:59

Noget skal ske for at sætte en kæp i hjulet på de ågerpriser de store udbydere tager. Dette lyder som et forsøg uden ulemper så jeg håber på succes.

Jeg vil gerne udleje (eller udlåne) min ladeboks, men placeringen af boksen gør at det vil optage en plads i indkørslen og jeg vil ikke have lyst til at komme hjem og ikke kunne holde på egen matrikel. Desuden er boksen 1 faset - fint til mit behov men ikke praktisk 'på farten'.