Til næste år får din tablet ægte 3D-kamera

Til næste år vil tablets udstyret med Intels Core- eller Atom-processorer kunne udnytte en teknologi, som Intel kalder RealSense. Det fortalte administrerende direktør Brian Krzanich på den netop overstået konference Makercon 2014 i New York.

Intel har i flere år arbejdet på teknologien, som foruden nye processorfunktioner tager udgangspunkt i et specielt udviklet 3D-kamera. Kameraet, som kun er 3,5 mm tykt, kan registrere omgivelserne i tre dimensioner.

Intel har ikke afsløret meget om, hvordan RealSense fungerer. Men selve 3D-opfattelsen skulle fremkomme ved at kombinere en afstandssensor med et mere traditionelt 2D-kamera. Ved at lægge afstandssensorens data sammen med digitalkameraet kan hver pixel få tilknyttet information omkring den rumlige placering.

Læs også: 3D-laserscanning rykker i procesindustrien

Det betyder, at man for at manipulere med indhold på skærmen blot behøver at holde sin hånd over skærmen. Der er altså ikke længere brug for at trykke direkte på skærmen. Kameraet 'ser', hvor din hånd befinder sig. Også ansigtsudtryk vil kunne bruges som input til programmer.

Sådan ser Intels nye 3D-kamera ud. Det kan monteres i en tablet. Inden for 2-3 år skal teknologien skrumpe endnu mere, så den integreres i en mobiltelefon. Illustration: Intel

Kameraet kan også bruges til at omdanne tabletten til en håndholdt scanner. Billedet kan derefter sendes til din 3D-printer eller til en printshop og blive skrevet ud.

Læs også: DTU åbner Nordens største 3D-printer-lab

Hvis kameraet bruges til at tage almindelige feriebilleder, vil 3D-effekten også kunne bruges til for eksempel at ændre fokuspunktet eller fjerne en baggrund.

Teknologien er blevet introduceret i bærbare computere i år, men på konferencen sagde Brian Krzanich:

»Vores mål er at have en tablet, som du kan gå ud og købe (i 2015, red.). Inden for to til tre år skal det være muligt at sætte det i en telefon.«

Første tablet med RealSense bliver Dells Venue 8 7000. Systemet kan integreres med både Windows og Android.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Kunne der være en ide i at placere sådanne kamera foran og bagpå en bil eller en lastbil (højresvings ulykker) ? Hvis de også kunne sættes på eksisterende biler/lastbiler - kunne et marked hurtigt udvikles. Hvis en sådanne "dims" kunne rede liv - kunne forsikringsselskaberne godt motivere/betale for dem.

  • 1
  • 0

Det er noget af en tilsnigelse at skrive at tablet får ægte 3D kamera. Der er ikke tale om to Kameraer med forskudt parallakse, men derimod et kamera og et makker kamera hvis opgave er at beregne afstanden til alle objekter i det første kamera.

Prøv at studere beskrivelsen for HTC One M8 - DUO Camera. Lidt over midten nede i denne review http://www.engadget.com/2014/03/25/htc-one... beskrives camera DUO, og der er som nummer to billede, en film der bl.a. viser en pseudo stereo effekt opnået med det almindelige hurtige kamera i HTC One M8, kombineret med den indbyggede afstands sensor. - - mon ikke det er det man nu vil udvide til flere enheder ?

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten