'Tidsrejsen' - en naturvidenskabelig jul
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

'Tidsrejsen' - en naturvidenskabelig jul

Illustration: MI Grafik

Der er guf for alle med hang til videnskab i årets julekalender for børn.

'Tidsrejsen', som serien hedder, er således et action adventure juleeventyr, der handler om den 13-årige videnskabsnørd og skilsmissepige Sofie. Hende store juleønske er, at forældrene finder sammen igen inden den 24. december, så familien kan være samlet.

Med hjælp fra sin opfinder-farfar får Sofie mulighed for at rejse i tiden og ændre på forældrenes skæbne. Hvis altså hun kan få den gyro, som farfaren giver hende, til at virke, så hun kan bøje tid og sted.

Rekvisitter fra DTU

Serien er fyldt med naturvidenskabelige rekvisitter, som i stor stil er udlånt fra DTU - herunder en molekylemodel, en kobberovn og en stribe gamle instrumenter. Og nu er Engineer the future og DR gået sammen om at udstille scenografien fra 'Tidsrejsen'.

I hele december vil børn og naturvidenskabelige sjæle således kunne studere farfars nørdværksted og en vild ATV, som seerne møder allerede i første afsnit, på nært hold.

»I Engineer the future arbejder vi på at vise børn og unge, hvor sjovt det er at arbejde med teknologi og videnskab for at motivere dem til at søge i den retning, når de vælger uddannelse,« forklarer Frida Frost, formand for Engineer the future.

Der er gratis adgang til udstillingen, som findes i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København.

Du kan følge 'Tidsrejsen' her - og få opklaret, om videnskaben nu også er en genvej til den perfekte jul.

Da farfar forklarer Sofie, at lyset fra stjernen har været mange lysår undervejs.
Men det er da første gang i mange år, at jeg stadig hænger på en julekalender (indrømmet: kun to afsnit så langt).
Bl.a. bliver det jo interessant at få en rigtig tidsmaskine - ikke bare vist - men forklaret!

  • 2
  • 0

Det er genialt at forbinde gyroer med mærkværdigheder som tid og tidsrejser. Det er en meget gammel kobling, måske fordi gyroer opfører sig uventet, og fra gammel tid har tiden altid været forbundet med noget mekanisk som i ure med tandhjul, penduler og lignende.
Det er en god julekalender, men de voksnes tværsikre mistro er måske lidt for udpræget. De har ikke tvivlens nådegave, som måske er et tegn i tiden.

  • 2
  • 0