Tidligere astronaut: »Trumps idé om Space Force er dum«
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.

Tidligere astronaut: »Trumps idé om Space Force er dum«

Illustration: vectorfusionart / BigStock

Præsident Trump har givet det amerikanske forsvar ordre til at skabe en såkaldt Space Force, fortæller Reuters.

Den nye afdeling vil skulle stå for sikkerheden for USAs missioner i rummet, men det synes den tidligere Nasa-astronaut Mark Kelly, er en mærkelig idé.

Han skriver på twitter:

Nogle husker måske Mark Kelly for at være en af tvillingerne, der blev undersøgt i et forsøg, hvor forskere kiggede på, om rummet påvirkede vores gener.

Læs også: Astronauttvillings genekspression langvarigt ændret efter et år i rummet

Har allerede Space Command

Når Mark Kelly siger, at det allerede eksisterer i det amerikanske flyvevåben, er det fordi, der allerede er en enhed, der hedder Air Force Space Command, skriver Business Insider.

Space Command, der har hovedsæde i Colorado, har ansvar for den militære brug af satelitter, raketopsendelser og cyberkrigsførsel. Det er også dem, der holder øje med rumskrot, der farer rundt i kredsløb om Jorden.

I 2016 blev der endda oprettet en Space Mission Force, der alene fokuserer på militære trusler i- og fra rummet. Så der er altså allerede i dag en amerikansk militærenhed, der holder øje med, hvad russerne, kineserne og eventuelle andre kunne finde på at lave i rummet.

For at Trump ikke vidste at USAirforce allerede dækker området!

98 % sandsynlighed for at Trump, kaster dette op i luften (rummet) for at fjerne fokus fra den yderst usympatiske behandling af små børn, i bure, hvis forældre er sat i fængsel for at bevæge sig over en imaginær linje på jorden.

  • 14
  • 6

...der er stor forskel på at firsvare rummet og luftrummet. Så derfor giver forslaget mening.

  • 2
  • 9