Tidligere astronaut: »Trumps idé om Space Force er dum«

Illustration: vectorfusionart / BigStock

Præsident Trump har givet det amerikanske forsvar ordre til at skabe en såkaldt Space Force, fortæller Reuters.

Den nye afdeling vil skulle stå for sikkerheden for USAs missioner i rummet, men det synes den tidligere Nasa-astronaut Mark Kelly, er en mærkelig idé.

Han skriver på twitter:

Nogle husker måske Mark Kelly for at være en af tvillingerne, der blev undersøgt i et forsøg, hvor forskere kiggede på, om rummet påvirkede vores gener.

Læs også: Astronauttvillings genekspression langvarigt ændret efter et år i rummet

Har allerede Space Command

Når Mark Kelly siger, at det allerede eksisterer i det amerikanske flyvevåben, er det fordi, der allerede er en enhed, der hedder Air Force Space Command, skriver Business Insider.

Space Command, der har hovedsæde i Colorado, har ansvar for den militære brug af satelitter, raketopsendelser og cyberkrigsførsel. Det er også dem, der holder øje med rumskrot, der farer rundt i kredsløb om Jorden.

I 2016 blev der endda oprettet en Space Mission Force, der alene fokuserer på militære trusler i- og fra rummet. Så der er altså allerede i dag en amerikansk militærenhed, der holder øje med, hvad russerne, kineserne og eventuelle andre kunne finde på at lave i rummet.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

For at Trump ikke vidste at USAirforce allerede dækker området!

98 % sandsynlighed for at Trump, kaster dette op i luften (rummet) for at fjerne fokus fra den yderst usympatiske behandling af små børn, i bure, hvis forældre er sat i fængsel for at bevæge sig over en imaginær linje på jorden.

  • 14
  • 6
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten