Ti nye i EU-lande i 2004
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ti nye i EU-lande i 2004

I 2004 (måske dog først i 2005) kan EUs medlemskreds udvides fra 16 til 26 og befolkningstallet fra 375 til 450 mio., ifølge EU-Kommissionens årlige vurdering, offentliggjort midt i november. De langvarige og komplicerede forhandlinger er nær vejs ende, skønt der resterer nogle knaster i forhold til bl.a. landbruget og arbejdskraftens bevægelighed.

Kommissionen skønner, at EUs budget kan holde til den samtidige optagelse af de ti kandidatlande. Tilbage i ansøgerfeltet står alene Bulgarien, Rumænien og Tyrkiet, når de øvrige slipper inden for: Estland, Letland og Litauen, Polen, Tjekkiet og Slovakiet, Ungarn, Slovenien samt Malta og Cyperns græske del. Grækenland har truet med at blokere det hele, hvis ikke græsk-Cypern kommer med; og øens anden interessent, Tyrkiet, kan miste interessen for EU og NATO, hvis det alligevel sker.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten