Ti gange hurtigere end et projektil: Nu er Andreas i kredsløb
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ti gange hurtigere end et projektil: Nu er Andreas i kredsløb

Den første danske astronaut, Andreas Mogensen, svæver nu mellem Den Internationale Rumstation (ISS) og Jorden med udsyn gennem vinduerne til den farverige planet.

Klokken 06.37 dansk tid blev han sendt i rummet med sin tremands-besætning, og alle sekvenser i de ti kritiske minutter forløb efter planen. Da tredje trin blev separeret fra Soyuz-fartøjet, gav Andreas Mogensen thumbs up og gav hånd til sin kommandør, Sergej Volkov.

Læs Ingeniørens FOKUS om Andreas Mogensen.

Nu begynder den tidskrævende tilnærmelse til ISS, der tager 34 kredsløb, men altså sker, mens ISS og Soyuz bevæger sig med en hastighed af cirka 28.000 kilometer i timen, hvilket er cirka ti gange så hurtigt, som de fleste kugler/projektiler fra en pistol.

Efter de sidste sikkerhedstjek af kapslen og undersøgelse af, om de automatiske systemer bringer kapslen i den rette bane, vil besætningen begynde at åbne lugen til det såkaldte kredsløbsmodul, hvor de vil tilbringe størstedelen af de 51 timer. Første skridt bliver at sikre, at der er samme tryk i både kapsel og kredsløbsmodul, før de åbner lugen.

Eftersom besætningen stod op i går klokken 21.00, er planen faktisk, at de skal sove, kort efter de begynder opholdet i kredsløbsmodulet.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det var jo en direkte perfekt affyring/opsendelse uden unødig ild og røg - tidligt løft, rent og smukt!

  • 1
  • 0

Det var en skæg option. Soyus er altså foran, og skal så i de næste dage hente en omgang ind.
Med 3minutters forskel i omløbstid passer det meget godt med 30 omgange til at hente den.

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten