Texas’ spildevand bliver til drikkevand

Tanken om at sende spildevand fra det lokale rensningsanlæg ind i den ene ende af en 40-fods container og derefter tappe det rensede vand direkte ud i drikkevandsforsyningen er temmelig unik, siger Sune Lieknins Neve, der er salgs- og marketing­direktør i den danske afdeling af Sunstone Water Group:

»Vi har gennem en årrække investeret et tocifret millionbeløb i udvikling, kørt laboratorietest og pilotprojekter. Så nu er vi klar til at gå ind på markederne både i Europa og USA,« siger han.

Sunestone benytter sig af kendte teknikker til rensning af vand, men sætter dem sammen på en ny og patenteret måde. Blandt andet køres vandet flere gange igennem en osmosemembran. Samtidig bruges uv-lys og ozon til at dræbe bakterier i det første trin i renseprocessen.

I Texas har Sunstone indgået et samarbejde med rådgiverne STW Resources, og sammen skal de nu demonstrere teknologien over for de lokale kommuner og myndigheder. Drikkevandet vil ifølge Sune Lieknins Neve være mere rent end det vand, man kan købe på flaske.

Læs også: Verden skal drikke ‘dansk vand’ fra spildevand og urin

Emner : Drikkevand
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Svært at se det nye, havede sådan 2 anlæg i Irak og Kosovo for 11 år siden. Ok de var delt i op i 2 20 fod's container, så de passede på vores lastbiler.

  • 0
  • 0

Nu var det ikke latrinet der var leverandør af væske til jeres renseværk Jens.

Det var lokalvandet, der ikke altid var lige lækkert, set med vore nordiske øjne og smagsløg, der blev ledt gennem jeres vandværk dengang.

Men det var selvfølgelig en forløber til den udvikling der siden er sket

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten