Test: Så meget forurener elbiler
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Test: Så meget forurener elbiler

Elbiler udleder 118 til 177 gram CO2 pr. kørt kilometer. Det viser en ny test fra det tyske bilmagasin Auto Motor & Sport, som har målt CO2-udledning på fem af de mest moderne elbiler.

Helt så slemt står det ikke til i Danmark. Her er strømmen mere grøn, og ifølge Energistyrelsen var den gennemsnitlige CO2-udledning pr. solgt kWh i Danmark 2012 471 gram mod 576 gram i Tyskland. Korrigerer man den tyske test med tal fra Energistyrelsen, vil de fem elbiler udlede mellem 96 og 145 gram CO2 pr. kørt kilometer, hvis de kører på dansk energi.

Sammenligner man tallene med mindre biler, der gør brug af almindelig forbrændingsmotor, ser elbilerne ikke så grønne ud. De kan nemlig komme under 100 gram pr. kørt kilometer. En Kia Rio udleder 85 gram pr. kilometer og en Kia Picanto i gennemsnit 95 gram CO2 pr. kørt kilometer.

Der skal dog tages et forbehold i den sammenligning. Tallene for forbrændingsmotorer kommer fra laboratorietest, som ofte er en kende optimistiske, mens testen af elbilerne er foregået ude i den virkelige trafik.

Men testen tyder alligevel på, at elbiler næppe er så grønne som deres rygte. Faktisk mener klima- og naturbeskyttelsesorganisationen WWF i Tyskland, at elbiler i dag er mere skadelige for milljøet end traditionelle biler.

Kilde Bilen.dk

"fra det tyske bilmagasin Auto Motor & Sport" lyder lidt som et partsindlæg.

Ja, det afhænger af hvor "grøn" strømmen er, så hvis man vælger at producere strømmen ved at brænde fuelolie af, ja så er den ikke så grøn som hvis den er produceret med vindmøller eller solceller.

  • 14
  • 4

I øvrigt så er det tragisk hvor stort fokus der er på CO2 som "forurening".

Jeg forstår ikke hvorfor der ikke er større fokus på partikelforurening som slår tusinder ihjel hvert år
http://bilen.dk/bilnyheder/2013/12/benzinm...

Som dansker er man ikke i samme grad påvirket af CO2 niveauet, så det er nemmere at få folk til at forholde sig til det faktum at vi faktisk dør af den udledning der er.

  • 9
  • 6

Mig bekendt udleder en el-bil ikke CO2, men det gør selvfølgelig et kulfyret elværk. Så det er lidt æbler og pærer. Når vi har en el-produktion der er CO2-fri, så er den ged jo barberet og en form for produktion kommer vel hurtigere jo flere el-biler der er, eller?

  • 17
  • 8