TEST: Imponerende fotoprinter
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

TEST: Imponerende fotoprinter

Epson Stylus Photo 950 er ikke en almindelig blækprinter. Den er optimeret til at udskrive digitale billeder, og lad det være sagt med det samme - det vil være spild at bruge den til at skrive brevet til moster Olga ud på.

Men når det gælder udskrift af fotografier eller andre digitale billeder, så er den lille futuristiske sort/grå printer intet mindre end imponerende på alle punkter på nær udskriftshastigheden. Og det skal ikke ligge den til last, for det vil nødvendigvis tage tid at udskrive et billede med en dækningsgrad på 100 procent af et A4-ark. Specielt når det skal printes i fotokvalitet.

Skriver helt til kant

At installere en printer er efterhånden blevet reduceret til at tilslutte printerkabel/USB-kabel og strømkabel, samt at indsætte den medfølgende cd-rom. Og det var da også tilfældet med Epson Stylus Photo 950. Efter ganske få minutter var printeren klar til brug. Og her skal lige nævnes to meget sjove detaljer. Der medfølger nemlig to ting til denne printer, som undertegnede aldrig før har set til en printer til under 10.000 kroner. Dels medfulgte der en erstatning for den papirbakke, som udskrifterne normalt ville ende i. Den bestod af et stykke stof mellem to stænger der derved dannede en blød kurv. Ved udskrift af blandt andet fotografier vil de blive fanget i denne "kurv" og dermed undgå at blive bøjet af efterfølgende print.

Det næste, der fulgte med printeren, var en holder samt automatisk beskærer til uendelige papirbaner. Intet mindre end genialt. Printeren kan faktisk udskrive bannere eller lignende i brugerdefinerede længder.

Såvel printerdriver som det medfølgende program til at udskrive billeder med, Epson PhotoQuicker 3.1, blev installeret automatisk, og så var jeg klar til at skrive ud. Her skal det lige nævnes, at printeren blev afprøvet med såvel et almindeligt printerkabel og et USB-kabel, men der var ikke nogen målbar forskel i udskriftshastigheden, hvilket heller ikke var forventet, fordi flaskehalsen er printeren selv og ikke den hastighed, hvormed data overføres fra computer til printer.

Første gang jeg benyttede printeren, blev jeg dog langt fra positivt overrasket. Billedet var helt forkert i farverne. Specielt var der alt for meget rødt i billedet i forhold til originalen. Efter at have konsulteret Espon i Danmark, afprøvede jeg et par forskellige løsningsmuligheder. Det viste sig at den printer, jeg testede, havde været ude til test andre steder, og farvepatronerne havde det derfor ikke så godt. Efter at have renset blækdyserne og skiftet farvepatronerne ud var fejlen elimineret.

Jeg skrev en del billeder ud fra mit eget billedbehandlingsprogram, MGI PhotoSuite, og var meget imponeret over resultatet. Utroligt klare farver og meget skarpe billeder. Det var svært at se, at det var udskrevne billeder, og ikke fremkaldte fotografier.

Meget tilfreds med printeren besluttede jeg mig til også at afprøve den medfølgende software, og her var det for alvor at printeren imponerede. For nu var det ikke længere nok med at den skrev flot ud, den skrev også helt til kant. Det har jeg aldrig set i en printer før, og jeg ville ikke forvente at finde det i en printer i det prisleje, som Epson Stylus Photo 950 ligger i.

Jeg fandt fluks et par af mine største digitale billeder frem og sendte dem via PhotoQuicker ud til printeren. Og jeg måtte klart overgive mig til printeren. Kvaliteten er helt i top, og den lille detalje med at skrive til kant er genial.

Men som sagt så er printeren ikke en, man skal bruge til almindelig udskrift af breve. Den er optimeret til at udskrive fotografier, og til at arbejde på fotopapir. Den har også syv farvepatroner i modsætning til de almindelige fire, og er derfor ikke speciel billig i drift.

Epson Stylus Photo 950 er i handlen nu, og koster kr. 4995,- inkl. moms.