Tesla på vej med et batteri til dit hus
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Tesla på vej med et batteri til dit hus

Tesla er bedst kendt for el-biler. Men snart skal den batteri-teknologi, der driver de miljørigtige luksuskøretøjer også lagre strøm i private hjem og virksomheder.

Stifter Elon Musk er nemlig på vej med et effektivt batteri, der sammen med solpaneler skal gøre det muligt at blive langt mindre afhængig af det traditionelle el-net.

»Vi vil snart afsløre Tesla-hjemmebatteriet, der bliver et forbrugerprodukt til brug i folks hjem eller virksomheder,« siger Elon Musk ifølge Bloomberg Business.

Investeringsbanken Morgan Stanley meldte sidste år en forventning ud om, at energilagringsprodukter fra Tesla vil skabe ballade på elmarkedet, da det er yderst relevant for kunder, der gerne vil undgå regninger og gå off-grid. Samtidig er det tanken, at produktet batteriet kan være nyttigt ved strømnedbrud.

Læs også: Saltlager gemmer sommerens solenergi til vinterbrug

Tesla leverer allerede nu energilagring til solenergiproducenten SolarCity - som Musk også bestyrelsesformand i.

Tesla har endnu ikke meldt ud, hvad hjemme-batteriet kommer til at koste, men Ifølge Elon Musk er man klar til at starte produktionen at om seks måneder.

Med en husstandsmølle og et ordentlig solpanel skulle det vel ikke være helt umuligt at blive selvforsynende med el i en almindelig husstand i landdistrikterne.
Men jeg vil nu ikke være urolig for skatteministerens hårpragt. Der skal nok opfindes andre skatteobjekter til erstatning for evt. tabt provenu. F. eks. batteriafgift og afgift for forbrug af eget strøm.

  • 7
  • 2