Terrorsikret vejbro i Indien regnede ned over folk

Indbyggerne i den indiske by Hyderabad sørger over de omkring 20 mennesker, der ifølge myndighederne frygtes omkomne, efter en vejbro faldt sammen i søndags.

Den 1,7 kilometer lange bro var under konstruktion og svævede over byen på 20 ud af de 42 bropiller af forspændt beton. Otte broelementer var også blevet anbragt og understøttet af stillads.

Ifølge entreprenøren, Greater Hyderabad Municipal Corporation (GNMC), var broen beregnet til at modstå jordskælv og eksplosioner eksempelvis i form af terrorangreb. 5,7 centimeter regn søndag aften var dog nok til at løsne jorden under stilladset.

»Vi tror, jorden løsnede sig, og stilladset gav efter på grund af heftig regn,« oplyser GNMC ifølge The Times Of India.

Jorden under bro var våd som en svamp

Ifølge flere eksperter og broingeniører er stilladser normalt understøttet af betonelementer, men elementerne må enten være knækket, eller også har de aldrig været der, skriver The Times Of India.

Da byggeriet af broen startede, opdagede arbejdere på stedet vand blot få fod under overfladen. Ifølge de lokale har der tidligere været et vandmagasin i nærheden, hvilket tyder på, at jorden i forvejen ikke var særlig stabil.

Høj eksplosion efterfulgt af stilhed

Selvom ulykken fandt sted sent søndag aften, så blev mere end 20 mennesker ramt af broen, fordi de søgte ly for regnen under betonelementerne. Både biler, trehjulede rick-shaw og gående blev ramt af betonelementer, stillads og 40 ton tunge ståldragere.

Ifølge et øjenvidne var der en voldsom lyd efterfulgt af total stilhed.

»Der var en lyd som en eksplosion. Ligesom et flycrash og så faldt broen sammen,« fortæller et øjenvidne til The Hindu.