Terrorbekæmpelse med fildeling

Samarbejdsværktøjet Groove, som kan anvendes til fildeling, debatter og delte dokumenter, er nu udvalgt af det et år gamle amerikanske sikkerhedsministerium til at være rygraden i den interne informationsinfrastruktur.

Groove vil gøre det muligt for de forskellige amerikanske forbundsstater og krisecentre at modtage og dele de samme efterretningsmæssige og taktiske informationer. Anvendelsen af det avancerede samarbejdsværktøj skal også sikere at samtlige medarbejdere i de involverede organisationer kan dele den samme bevidsthed om det øjeblikkelige alarmeringsniveau.

Systemet vil være på plads i løbet af efteråret og vil senere blive udvidet til at omfatte mulighederne for at tilkoble ministeriets eksterne samarbejdspartnere.

Softwaregiganten Microsoft har en aktieandel i Groove Networks og en række af de nye samarbejdsideer, som først så dagens lys i Groove er nu på vej ind i den serverbaserede del af de funktionaliteter, som er tilgængelige i Microsoft Office 2003.

Kommunikationslaget i Groove er sikret med 192-bit kryptering og er certificeret efter to amerikanske sikkerhedsstandarder: FIPS 140-2 level 1 og NIAP CCITSE.