Telia: Vi er klar med Narrowband IoT-netværk inden udgangen af året

28. juni 2018 kl. 16:17
Telia: Vi er klar med Narrowband IoT-netværk inden udgangen af året
Illustration: MI Grafik.
Et nyt mobilnetværk fra teleselskabet Telia skal understøtte Internet of Things.
Artiklen er ældre end 30 dage

Sammen med en række erhvervskunder er Telia i gang med at teste et nyt mobilnetværk, der skal understøtte fremtidens Internet of Things (IoT): et såkaldt Narrowband IoT-netværk (NB-IoT). Telia forventer at være i luften med et landsdækkende NB-IoT-netværk inden udgangen af 2018.

TDC gik i slutningen af marts som det første teleselskab i Danmark i luften med et NB-IoT-netværk, der er koblet på selskabets eksisterende LTE-netværk i Københavnsområdet.

Læs også: TDC gearer mobilnettet til Internet of Things

Der er i de seneste år udkæmpet en hård kamp om at komme først med de trådløse kommunikationsstandarder, der kan bruges til at sende data fra Internet of Things (IoT)-enheder og videre i skyen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Andre konkurrerende IoT-netværksteknologier som Lora og Sigfox har været på markedet i over et år.

Landsdækkende inden nytår

De mobilnetværk, der er til rådighed i dag, er ikke tilstrækkelige til at dække de behov, som især erhvervslivet vil have i fremtiden.

»Derfor er Telia i fuld gang med at udrulle et helt nyt landsdækkende netværk, der er skræddersyet til de behov, som et øget fokus på IoT kræver. Den nye teknologi går under navnet Narrowband IoT (NB-IoT) og kan understøtte særlige behov, hvor parametre som bred dækning og indtrængningsdybde, meget lang batterilevetid, lave omkostninger og et meget stort antal enheder er afgørende,« siger teknisk direktør i Telia, Henrik Kofod, ifølge en pressemeddelelse.

En af de virksomheder, som deltager i Telias test, er vandteknologivirksomheden BWT – Best Water Technology. Også her ser man store perspektiver i den nye teknologi:

»Vi er godt i gang og har store forventninger til fremtiden. At få vores vandbehandlings-løsninger online vil betyde en optimering af vores bestående forretning og de services, vi i tillæg vil kunne tilbyde vores kunder, bl.a. automatisk og rettidig vedligehold og udskiftning«, siger marketingchef i BWT, Karen Jensen.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger