Telenor laver MMS-aftale med Ericsson

Sonofons norske moderselskab Telenor har lavet en aftale med Ericsson om, at den svenske telegigant skal levere MMS-teknologi til alle koncernens mobiltelefon-netværk i Europa og Asien. Det fremgår af en pressemeddelelse, som de to selskaber har offentliggjort i dag.

MMS (Multimedia Messaging System) er en teknologi, som gør det muligt at sende og modtage billeder, lyd, tekst – og meget snart også små video-klip – via mobiltelefonen.

Flere af Telenors mobilselskaber har allerede lanceret MMS, men ved at vælge én leverandør forventer man, at det bliver enklere og billigere, at distribuere MMS-services og produkter mellem kunderne hos de forskellige mobiloperatører i Telenorgruppen. Og senere også til konkurrerende operatører.

»Vi har valgt Ericsson som vores leverandør på grund af deres stærke position på MMS-markedet både teknisk og kommercielt,« siger Arve Johansen, koncernchef i Telenor Mobile.

Ifølge pressemeddelelsen sidder Ericsson i dag på 40 procent af alle kommercielle MMS-kontrakter, der dækker mere end 50 procent af alle MMS-abonnenter på verdensmarkedet.