Teknologisk erhvervsjournalistik på vej fra Ingeniøren

30. januar 2019 kl. 15:372
Teknologisk erhvervsjournalistik på vej fra Ingeniøren
Illustration: TM Grafik.
En ny satsning på teknologijournalistik til erhvervslivet skal give læsere og brugere hos Teknologiens Mediehus nye tilbud.
Artiklen er ældre end 30 dage

Et nyt initiativ, der går i luften til sommer, skal understøtte ledelser, direktioner og bestyrelser i danske virksomheder i at gribe digitale og teknologiske muligheder og gøre dem til konkret forretning.

Med udgangspunkt i de eksisterende udvalg af dyb og grundig journalistik om teknologi og samfund vil den nye medieoverbygning give en hands on-tilgang til de udfordringer, der møder virksomhederne både strategisk og organisatorisk. Det er vigtigt i en tid, hvor det rigtige valg og den rette håndtering af teknologi bliver helt essentielle konkurrenceparametre.

Teknologiens Mediehus har fået et tilskud på 3,4 mio kr. fra Innovationspuljen til projektet, der har tre år til at komme op i fuldt gear. Og det kommer det, fastslår adm. direktør Christina Blaagaard:

»Den nye satsning er den største i mange år for Teknologiens Mediehus. Vi er efter dialog med mange dele af erhvervslivet overbeviste om, at der er en plads i markedet for at belyse de helt konkrete udfordringer i eksekveringen af ny teknologi i erhvervslivet. Det er en udfordring, som vi ydermere ser som en vigtig samfundsopgave,« siger Christina Blaagaard.

Stærke kræfter udefra

Teknologiens Mediehus henter to stærke profiler til satsningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anders Rostgaard Birkmann, der i dag er erhvervsredaktør på Mandag Morgen, og Steffen Villadsen, ide- og ledelsesredaktør på Computerworld, skal som henholdsvis redaktionschef og virksomhedsredaktør være med til at tegne den nye erhvervsrettede mediesatsning fra Teknologiens Mediehus.

Anders Rostgaard Birkmann, der udover at være på Mandag Morgen bl.a. har en fortid i Berlingske Business, Dansk Industri og Computerworld, skal stå i spidsen for den nye satsning.

Han har gennem årene drøftet strategiske, taktiske og operationelle teknologiske muligheder med adskillige virksomhedsledere og kommer dermed med en stærk viden om erhvervslivets rammer og aktuelle udfordringer. Mediehusets nye satsning skal bidrage til, at flere virksomheder kommer sikkert igennem den teknologiske omstilling, mener han.

»I takt med, at teknologiens påvirkning siver ud i alle dele af erhvervslivet, mangler mange virksomheder konkrete anvisninger og ideer til, hvordan de kan udnytte mulighederne. Overordnede trends, buzz og investeringsanalyser gør det ikke alene, når der skal eksekveres. Det handler også om ledelse og organisation. Jeg glæder mig til at være med til at skabe et medietilbud, der klæder erhvervslederne ordentligt på til at se, forstå og ikke mindst agere på nye teknologiske muligheder,« siger Anders Rostgaard Birkmann.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med sig får han fra starten Steffen Villadsen, der har stærk erfaring i at forstå og beskrive de teknologiske udfordringer, virksomhederne kæmper med.

»Vi har fundet et stærkt hold med to profiler, der supplerer hinanden godt. Ud over at være stærke journalister har de begge nødvendige indsigter og gode ideer til at udvikle og drive vores nye medietilbud på et område, hvor vi som teknologimedie bevæger os ind i nyt land. Vi har en lang tradition for at beskrive konkret teknologi - med Anders og Steffen ombord får vi de bedste forudsætninger for at hjælpe erhvervslivet til at forstå og udnytte den. Vi har tidligere dækket strategi og erhvervsstof, men slet ikke med det tryk, vi vil sætte her,« siger ansvarshavende chefredaktør Trine Reitz Bjerregaard.

Redaktionschef og redaktør starter begge i mediehuset 1. marts, hvor de skal pudse konceptet af, inden resten af holdet findes og den nye satsning lanceres senere på året.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
30. januar 2019 kl. 20:29

En lidt uheldig formulering. ;-)

Ja, det var en lidt uheldig start på et nyt og friskt initiativ, som mange vel synes at der var behov for!

Mht overskrifter så kunne man vel også nemt nå en betydende forbedring. Mange overskrifter er OK, men det har undret mig at Ingeniøren.dk i årevis ikke har indskærpet for en enkelt blogger at overskrifter altså gerne skal fortælle noget om det indhold man serverer i blogindlægget! 'Bobblebloggeri', hvor kun proselytter åbner indlægget, kan Ingeniøren.dk vel næppe være tjent med!

John Larsson

1
30. januar 2019 kl. 19:36

En lidt uheldig formulering. ;-)