Teknologiens Mediehus lancerer medie om bygningsdrift og renovering

Illustration: TM

Bygningsdrift og vedligehold er ikke bare en stor post i såvel statslige som kommunale budgetter. Det er også et område, der kan udgøre et væsentligt bidrag til vores CO2 mål. Samme gælder vores boligmasse og virksomheder.
Med den rette drift og vedligehold er der store besparelser at hente både økonomisk og når det angår vores energiforbrug. Nichemediet FacilityTech vil levere viden om teknologiske løsninger, digitalisering, udbud, standarder og rammebetingelser til dem, der arbejder med at optimere vores bygninger i såvel den offentlige som private sektor.

Corona satte fart på udviklingen

Det nye skud på mediehusets stamme af nichemedier var planlagt til launch efter sommerferien, efter ide, research og markedsanalyse af produktudvikler Kristoffer Havn Clasen. Men corona-pandemien har speedet lanceringen op, og efter et godt samarbejde på tværs afdelinger i huset, er vi allerede klar til at udsende første nyhedsbrev i dag
”Både Landsbyggefonden og kommunernes anlægsloft er sat i spil som elementer i de økonomiske genopretningsplaner, der skal afbøde skaderne fra corona-krisen. Det kommer til at skabe ekstra fokus på renovering og nye løsninger til optimal bygningsdrift, som kalder på et medie om netop det. Derfor har vi fremskyndet lanceringen,” siger chefredaktør Trine Reitz Bjerregaard.

Rengøring er også drift

Corona-krisen også har sat fokus på bl.a. rengøringsforhold på skoler og institutioner, som også er et af de store emner, når man taler bygningsdrift. Ligesom smitterisikoen tvinger nye øjne på bl.a. indretning af kontorer og produktionsfaciliteter.
“Der er rigtig mange forskellige facetter, når man taler bygningsdrift og renovering, som man ikke tænker så meget over som almindelig bruger. Men for folk der arbejder professionelt med det, er der mange ting, der skal håndteres - og en del af dem, kommer den nærværende krise til at kaste nyt lys over. Det glæder vi os til at være med til,” siger redaktør Ulrik Andersen, der sammen med kollegaen Morten Munk Andersen skal drive mediet.

Erfarne folk

De to redaktører udgør et stærkt team. Ulrik Andersen har skrevet om byggeri på Ingeniøren gennem en lang årrække. Morten Munk Andersen kom til Ingeniøren ved årsskiftet fra en stilling på byggemediet Licitationen.
FacilityTech bliver på lige fod med resten af Ingeniørens nichemedier fokuseret på konkrete cases - håndgribelige og direkte brugbare eksempler fra den virkelige verden.

Emner : Anlæg