Teknologiens Mediehus går sammen med landets universiteter om ny, stor tech messe

29. april 2021 kl. 06:304
Teknologiens Mediehus går sammen med landets universiteter om ny, stor tech messe
Teknologiens Mediehus er medarrangør af Københavns nye store tech-messe. Sammen med alle danske universiteter og IT-Branchen Illustration: Pressemateriale/DTS.
Digital Tech Summit bliver Danmarks udstillingsvindue for digitale teknologier og mødested for stærke forskningsmiljøer, teknologiførende virksomheder og start-ups
Artiklen er ældre end 30 dage

Kunstig intelligens, kvantecomputere og maskinlæring er teknologier, der er ved at forandre vores verden og blive den helt store gamechanger for danske virksomheder. At være førende inden for digitale teknologier bliver afgørende for såvel den enkelte virksomhed som Danmarks konkurrenceevne.

Dette er baggrunden for, at Teknologiens Mediehus går sammen med alle Danmarks universiteter og IT-Branchen om at skabe et samlingspunkt for den nyeste forskning og de virksomheder, der driver den digitale udvikling i Danmark og Norden. Sammen skal de sikre, at vores stærke forskningsposition inden for digitale teknologier bliver til forretning hos landets førende virksomheder, til vækst i små og mellem-store virksomheder og unicorns samt fremmer innovation og startup-aktiviteter i samfundet.

Det er DTU, der er hovedinitiativtager til den nye messe, der er en videreudvikling af det mindre High Tech Summit, som er afholdt internt på DTU de senere år, og som Teknologiens Mediehus også har været partner på. Om den nye store satsning, som altså samtlige danske universiteter har tilsluttet sig, siger DTU-rektor Anders Bjarklev:

“Det er vores vision at skabe den ledende forskningsbaserede teknologimesse i de nordiske lande, hvor udstillere og besøgende kan mødes og diskutere de seneste teknologiske landvindinger, matchmake og finde nye samarbejdspartnere - eller bare få nye gode ideer, ” siger Anders Bjarklev, der også er formand for Danske Universiteters rektorkollegium.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DIGITAL TECH SUMMIT løber af stablen 30. november og 1. december 2021

Interesserede udstillere kan hente info om stande og sponsorater på messens hjemmeside
Her kan interesserede også allerede nu skrive sig op til en venteliste mhp. at blive inviteret med, når billetsalget åbner i august.
Eventet er gratis for studerende og start-ups.

www.digital-tech-summit.com

Prominente hovedtalere på plakaten

Når Digital Tech Summit åbner dørene for publikum den 30. november og 1. december i Øksne-hallen ved DGI-Byen i København, er det landets ypperste forskere, teknologiledende virksomheder og mest innovative start-ups, der byder på teknologisk buffet på Michelin-niveau.

Konferencens hovedtaler og keynote er EU-kommissionens ledende næstformand Margrethe Vestager, der vil dele sine visioner for et stærkt europæisk digitalt lederskab, særligt med fokus på hvordan vi udvikler og anvender AI.

Et andet hovednavn er den internationalt anerkendt topforsker Serge Belongie, der netop er udnævnt direktør for det kommende AI Pioneer Centre i København. Han vil fortælle om nogle de nyeste forskningsområder inden for brug af computer vision og billedkendelse, og dets potentiale inden for områder som sundhed, transport og den grønne dagsorden.

»Der tegner sig et super stærkt program. Med samling af universiteternes fremmeste forskere, virksomhedernes stærkeste udviklere samt tænkere og beslutningstagere inden for tech-verdenen, er vi med til at skubbe på udviklingen og den rigtige udnyttelse af teknologien til glæde for både dansk erhvervsliv og mennesker og samfund i et bredere perspektiv. Det er helt i tråd med vores vision om at hjælpe teknologiens folk med at gøre verden til et bedre sted, og derfor er jeg rigtig glad for, at vi som mediehus er med her,« siger chefredaktør Trine Reitz Bjerregaard. 

90 udstillere af nye teknologier

Ud over redaktionens deltagelse i planlægningen af keynotespor og det øvrige program, står Teknologiens Mediehus også for en del af standsalget og messens afvikling. En opgave, mediehuset har mange års erfaring med via blandt andet Version2's it-sikkerhedsmesse InfoSecurity, der årligt samler op til 4.000 it-folk - også i Øksnehallen..

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Digital Tech Summit kan henved 5.000 besøgende møde 90 udstillende virksomheder, heriblandt Mærsk, AMBU, Develco og 3Shape, der viser deres nyeste teknologiske løsninger frem og inviterer jobkandidater indenfor. På messens start-up-område præsenteres helt nye forretningsideer.

»Messen favner både vores kernelæsere og kernekunder. Jeg har store forventninger til, at Digital Tech Summit bliver årets vigtigste tech-begivenhed for begge målgrupper både til november og i årene der kommer,« siger Christina Blaagaard, adm. direktør i Teknologiens Mediehus

Partnerne bag messen tæller Copenhagen Business School, Danmarks Tekniske Universitet, IT Universitetet, Københavns Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet samt IT-Branchen og Teknologiens Mediehus. Messen er muliggjort med gennem et tæt samarbejde med Dansk IT og en lang række sponsorer og partnere som Teknologipagten. DigitalLead og Direc. Blandt konferencens hovedsponsorer finder man IDA og Otto Mønsteds Fond.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
30. april 2021 kl. 10:30

Min pointe var dog ikke at at sige at det burde blive holdt i Hovedstaden, og at Aarhus ikke kan bære det. Men at det er lidt småligt at hakke ned på lokale inititativer, som om det er Folketinget der har besluttet det.

3
29. april 2021 kl. 15:16

Men jeg er godt nok træt af københavnerbashingen i det her land. DTU og ITU ligger både i hovedstaden, sammen med 1/3 af Danmarks befolkning og halvdelen af BNP'en. Der er intet uretfærdigt i at der også sker initiativer her.</p>
<p>Prøv selv at betal for jeres letbane (930 mio i statslig tilskud) og jeres marselistunnel hvis i vil prøve hvordan det er er at være København...

Er det ikke en lidt voldsom bredside at fyre af ?

Der er masser af eksempler på ting som afholdes uden for en hovedstad:

  • Comdex var i Las Vegas (ikke i Washington DC)
  • den vigtigste bilmesse er i Geneve (ikke i Zürich)
  • den største campingmesse er i Düsseldorf (ikke i Berlin) osv.
2
29. april 2021 kl. 12:04

Thorleif, fordi det er DTU der står bag arrangementet (for ikke at nævne ITU). I er fri til at holde jeres egen.

Men jeg er godt nok træt af københavnerbashingen i det her land. DTU og ITU ligger både i hovedstaden, sammen med 1/3 af Danmarks befolkning og halvdelen af BNP'en. Der er intet uretfærdigt i at der også sker initiativer her.

Prøv selv at betal for jeres letbane (930 mio i statslig tilskud) og jeres marselistunnel hvis i vil prøve hvordan det er er at være København...

1
29. april 2021 kl. 11:42

Hvorfor (HVORFOR) er sådanne ting altid lagt i København. Jo, jeg ved at de der bor i hovedstaden, synes at dét er Danmark, og at alt vest for valby alligevel kun er landmænd og fiskere. Men er det ikke snart på tide at få et mere realistisk syn, og sikre at HELE landet har lige adgang til aktiviteter. Hvad med at placere alle sådanne ting i Odense. Det deler tingene mere ligeligt mellem hele landets ingeniører. Hilsen - en fra Aarhus