Teknologi står ikke i vejen for Gingrichs måneplaner

Newt Gingrich, en af bejlerne til at blive republikanernes præsidentkandidat senere på året, lover en permanent månebase inden han har været præsident i otte år. Ifølge New York Times er planen ikke teknologisk umulig, problemerne er snarere politik og økonomi.

Læs også: Newt Gingrich vil til Månen

Allerede under tidligere præsident Bush havde Nasa nemlig planer om at bygge en månebase til permanente ophold på månen. Deadline hed også dengang år 2020 og Nasa har derfor allerede nogle planer i skuffen.

Ifølge New York Times er der tre grundlæggende teknologier, der skal være på plads for, at en månebase kan blive til virkelighed.

Først og fremmest kræver det raketter, der er kraftige nok til at løfte alt det nødvendige udstyr. Nasa er netop nu ved at udvikle en raket, der er i stand til at løfte tungere byrder, men ifølge Newt Gingrichs planer kan de eksisterende raketter bringe det nødvendige udstyr til månen lidt efter lidt.

Herudover er det nødvendigt med et fartøj, der kan lande på månen og som samtidig er stort nok til at rumme alle delene til en månebase. Et sådant fartøj findes ikke endnu.

Sidst, men ikke mindst, skal selve månebasen bygges. Nasa har tidligere arbejdet på en månebase og et privat firma, der producerer oppustelige beboelsesmoduler til rummet, mener, de kan tilpasse deres teknologi til måneforhold i løbet af få år.

Læs hele artiklen hos New York Times.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Månebase Alfa skal klart oprettes på Månens Bagside, og kommunikationen via en Satellit rundt om samme måne. "Jordskinnet er mange gange kraftigere end de fleste ( måske) forestiller sig".

Prisen for samme bliver det den bliver, vi kan nok ikke vente på priserne for løfte tingene bliver billigere. Vil være at vente i for mange år. ;-)

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten