Hvert år kommer der så mange flere kollaborative robotter ud i danske og internationale fabrikshaller, at deres samlede energiforbrug har en betydelig størrelse.
Derfor har Juan Esteban Heredia Mena og hans SDU-kolleger som de første i verden undersøgt og udviklet modeller dedikeret til små samarbejdende robotter, cobots.
Modeller, der skal reducere energiforbruget for den enkelte robot.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Vil tro at vejoptimering (tidsoptimering) og energioptimering giver næsten samme resultat, og måske bør man vægte begge dele ved optimeringerne.Jeg havde en vejleder på AUC som i 1998 luftede et Ph.D projekt om vejoptimering for robotter. Han tese var var at mennesker automatisk energioptimerer når de f.eks bringer en kop kaffe fra bord til mund, og at man kunne gøre det samme for robotter.</p>
<p>I princippet starte med en tilfældig rute, så lave små ændringer i den og se om det var hurtigere, hvis nej, så lave en anden tilfældig rute med udgangspunkt i den første, hvis ja så lave en ny tilfældig rute med udgangspunkt i den anden. Til sidst vil man ikke kunne finde forbedringer, og det var så det optimale. (man skulle så prøve med flere startruter for ikke at falde i lokalt minima)</p>
<p>Jeg ved dog ikke om projektet blev til noget
Det må være muligt, at lave en model af robotten samt dens tid og energiforbrug, så problemet kan løses uden en fysisk robot skal udføre opgaven ved optimeringen. Dette kan måske også give mulighed for en analytisk løsning.
Jeg havde en vejleder på AUC som i 1998 luftede et Ph.D projekt om vejoptimering for robotter. Han tese var var at mennesker automatisk energioptimerer når de f.eks bringer en kop kaffe fra bord til mund, og at man kunne gøre det samme for robotter.
I princippet starte med en tilfældig rute, så lave små ændringer i den og se om det var hurtigere, hvis nej, så lave en anden tilfældig rute med udgangspunkt i den første, hvis ja så lave en ny tilfældig rute med udgangspunkt i den anden. Til sidst vil man ikke kunne finde forbedringer, og det var så det optimale. (man skulle så prøve med flere startruter for ikke at falde i lokalt minima)
Jeg ved dog ikke om projektet blev til noget