Teknikere dræbt under brand i Vestas-vindmølle
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Teknikere dræbt under brand i Vestas-vindmølle

To hollandske serviceteknikere på 19 og 21 år blev dræbt tirsdag eftermiddag, da en V66-vindmølle fra Vestas brød i brand under vedligehold af møllen.

Vindmøllen er en af 12, der er opstillet i vindparken Piet de Wit, der ligger midt mellem Rotterdam og Antwerpen.

Vindmøllerne bliver vedligeholdt af det hollandske firma Bettink Service Team. Virksomheden skriver i en meddelelse, at årsagen til ulykken er ukendt, men at der kan være tale om en kortslutning i en motor.

Bettink har haft opgaven med vedligehold siden 2008 og har arbejdet med service på møller siden 1996. Virksomheden skriver at,at man ikke ved præcist, hvilke opgaver de to teknikere udførte, da ulykken indtraf.

Hollandsk politi efterforsker nu ulykken. Politiet oplyser, at et af ofrene faldt ned fra nacellen, der er placeret i 67 meters højde. Det andet lig blev første lokaliseret, da et særlig brandslukningsteam ved hjælp af en kran kunne komme op til nacellen for slukke ilden.

Vindparken er ejet af virksomhederne Delta Wind og Promill.

Se video fra branden