Teenagere bag Goner-virussen
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Teenagere bag Goner-virussen

Fire israelske teenagere blev i lørdags arresteret af politi for at have spredt den Goner-virus, der angiveligt har inficeret millioner af computere siden den 4. december. De fire teenagere er nu sigtet efter israelsk lov om spredning af datavirus, der kan give op til mellem tre og fem års fængsel.

De unge virusprogrammører faldt for fristelsen til at offentliggøre flere af deres dæknavne i et vindue, som poppede op på et virus-offers skærm i samme øjeblik pc'en blev inficeret med Goner-virus. Det var med til at fælde dem.

De fire teenagere havde også oprettet et chatforum (IRC) hos DALnet, som er en af de største udbydere af chatsider som f.eks. AOL og Microsoft. Derfor kunne den systemansvarlige hos DALnet slå dæknavnene op i et register og bagefter koble dæknavne, e-postadresser og IP-adresser sammen. Den norske netavis Digitoday skrev, at ved at analysere brugernes adfærd i tiden umiddelbart efter, at ormen var sluppet fri, kunne DALnet finde frem til en xDSL-abonnent, en abonnent med en bredbåndsforbindelse som for eksempel ADSL, i Israel, også selvom virusprogrammørerne havde anvendt forskellige servere verden over for at sløre deres spor.

Derefter blev CERT (Computer Emergency Response Team) koblet til og samtidig blev FBI (Federal Bureau og Investigation) advaret. En af de fire teenagere indrømmede at have sluppet Goner-virussen fri på nettet efter, at bevismaterialet var blevet beslaglagt på hans computer. Teenagerne skulle have været inspireret af Melissa-ormen fra 1999.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten