Techtopia #82: Techbranchen er de hvide mænds verden

 

Igen i år satte den europæiske tech-branche en ny rekord, når det handler om at tiltrække investeringer og lave gode børsintroduktioner, men branchen har ondt i ligestillingen

Det kan man læse i den dugfriske, årlige udgave af rapporten The State of European Tech, som den britiske investeringsfond Atomico udgiver i samarbejde med den finske festival for tech-startups, Slush, der finder sted hvert år i starten af december i Helsinki.

Den europæiske techbranche voksede fem gange hurtigere end resten af den europæiske økonomi i 2018. Og antallet af ansatte i branchen voksede med fire procent i 2018, mens den generelle jobvækst i Europa er på 1,1 procent. Rapporten dokumenterer også, at techbranchen vokser uden for de europæiske hovedstæder, og at det ikke kun er lokomotiver som London, Berlin og Paris, der trækker læsset.

De fine økonomiske resultater har en skyggeside, som rapporten fremhæver for første gang. Den europæiske tech-branche er stor, i fortsat vækst og meget kreativ, men den består næsten udelukkende af hvide mænd, som også tiltrækker hele 93 procent af den risikovillige kapital. 46 procent af kvinderne i branchen har følt sig diskrimineret, på trods af at 75 procent af besvarelserne på undersøgelsen betragter deres virksomhed som inkluderende for forskellige køn og racer.

Rapporten er baseret på analyse af data hentet hos en række samarbejdspartnere, som LinkedIn, London Stock Exchange, Stack Overflow, the European Investment Fund med flere.

Medvirkende:

  • Tom Wehmeier, Partner og Head of Research, Atomico

Links:

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 17. december

Du kan finde alle episoder af Techtopia og Ingeniørens øvrige podcasts HER.

Hør også: Techtopia #81: Dansk firma lover stabil kryptovaluta

Emner : Software