Techtopia #56: Alle lande vil have en smart city
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Techtopia #56: Alle lande vil have en smart city

Hvis du bor i en smart city, så er du via din smartphone i konstant friktionsløs kontakt med byens mange tilbud lige fra parkering til leje af cykler eller håndtering af affald.

På globalt plan kæmper storbyer om at være den smarteste smart city, og selvom Kairo, København og Shanghai ikke ligner hinanden på overfladen, så deler de utrolig mange af de samme problemstillinger i bestræbelserne på at blive smarte.

Det handler om at implementere internet of things (IoT), der ikke bare er en teknologisk udfordring men også en udfordring for privatlivets fred og omgangen med borgernes private data.

I Kina tænker man ikke meget over den side af sagen, men i Danmark funderes der over, hvad det betyder, når Rådhuspladsen bliver en del af internettet.

Medvirkende:

  • Martin Brynskov, lektor, Institut for Kommunikation og Kultur – Informationsvidenskab, Aarhus Universitet

  • Lu Yin, innovation officer, Innovation Centre Denmark i Shanghai

Links:

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 18. juni.

Du kan finde alle episoder af Techtopia og Ingeniørens øvrige podcasts HER.

Hør også: Techtopia #55: GDPR efter stormen

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først