Techtopia #50: Sensorer i iPhone afslører, om du er skæv

Sensorer i din iPhone kan afgøre om du har røget dig skæv, og sensorer indopereret i hjernen kan forebygge epilepsianfald helt automatisk, idet sensoren læser og lærer vores hjernebølger og helt automatisk kan give et lille stød, der stopper et anfald.

Mark Wolff fra SAS Institute er madness in a suit. Han taler om internet of things (IoT) på en helt ny og forfriskende måde. Og vi starter med en joint.

Men det handler om at bygge et nyt økosystem, hvor sensorer kan sanse, beregne, lære og handle mere selvstændigt til gavn for os. Data behøves ikke længere at blive opsamlet og lagret men kan bruges i realtid.

Internet of things bliver skabt i billedet af det menneskelige nerve- og sansesystem. Det bliver et nyt datanervesystem, hævder Michael Wolff, der lidt provokerende siger, at det bliver det største, som er hændt menneskeheden siden, vi fandt ud af at beherske ild.

Tænd din joint og lyt med! ;)

Medvirkende:

  • Mark Wolff, Advisory Industry Consultant, Global IoT Division within SAS Institute

Links:

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 7. maj

Du kan finde alle episoder af Techtopia og Ingeniørens øvrige podcasts HER.

Hør også: Techtopia #49: Når teknologien sanser vores verden

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Artiklen kommer ikke ind på hvordan din iPhone kan måle om man er skæv.

Det bliver faktisk forklaret rigtig udmærket i det foredrag man bliver opfordret til at lytte til.

Og problemstillingen er da også ganske relevant i det stigende antal lande / stater hvor cannabis er blevet lovliggjort. Alene problemet med trafik og cannabis kræver ganske kostbart måleudstyr, som man måske ikke lige har med i patruljevognen, og der skal så sendes en anden bil afsted for - med udrykning - at bringe et narkometer ud for at teste en trafikant.

Et andet problem med cannabis er, at der ikke er nogen direkte og ensartet sammenhæng mellem hvor meget THC man har i blodet, og hvor påvirket man er. Denne her test måler ikke på noget som helst blodindehold. Derimod måler den på de "mikrobevægelser" vi alle laver når vi står som beskrevet. Det giver formodentlig et langt mere præcist billede af om man er påvirket, og i givet fald hvor meget.

Så hvis politiets hundedyre narkometre kunne erstattes af en lille "gadget" (det behøver vel ikke være en iPhone) som placeres på brystet af en mistænkt, så ville det da være en kæmpe fordel. Så ville man i løbet af 30 sekunder kunne afgøre om den mistænkte skal med en tur på hospitalet, eller om ham kan køre hjem til lillemor.

Jeg synes faktisk at det var et meget spændende foredrag. Har du hørt det, og huskede du at tænde en joint inden du lyttede :-)

  • 0
  • 0

.....må normalt begavede vide, hvad der er tilladt og tage hensyn til de grænser der er for at anvende de stoffer i de lande hvor anvendelsen er tilladt, i forbindelse med bilkørsel og flyvning.

Man har et alkometer for at bestemme alkohol promillen , men det kniber med noget let udstyr til at bestemme cannabis i legemet og afgøre om man er "skæv".

Politiet har udstyr til at bestemme om hvilke opiater, man kan afsløre ved at puste i noget , bestemt ikke lommevenligt let udstyr i bagagerummet. Det kan afsløre om man har indtaget noget......men ikke om man er "skæv".

Problemet med cannabis er at det kan spores længe efter anvendelsen, så længe at personen tror sig at være helt normal.

  • 0
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten