Techtopia #48: Træning på den digitale slagmark
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Techtopia #48: Træning på den digitale slagmark

Militær træning af soldater foregår ikke kun på en pløjemark i Oksbøl. Det er blevet en disciplin gennemsyret af GPS, laservåben, big data og computersimulationer.

En militær øvelse skal kunne overvåges live helt ned til hvert enkelt skud og bagefter gennemspilles som et computerspil og analyseres i hver enkelt detalje for, at man kan lære, hvad der gik godt eller galt, og hvad der skal være anderledes næste gang.

Militær træning anno 2018 er ét stort rollespil, som udspiller sig både på marken, i luften og på havet, samtidig med at det foregår i en nøjagtig digital kopi på computere i et kontrolcenter.

Det kræver et stort komplekst system, som faktisk bliver udviklet i Danmark og solgt til en lang række lande. Det foregår i den danske afdeling af det amerikanske firma Cubic i anonyme lokaler i centrum af Helsingør ikke langt fra Holger Danske.

Medvirkende:

  • Magnus Karlsson, site manager, Cubic Denmark

Link:

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 23. april

Du kan finde alle episoder af Techtopia og Ingeniørens øvrige podcasts HER.

Hør også: Techtopia #47: Hvordan fungerer Internet of Things i en smart city?