Techtopia #40: 3D-print af reservedele til mennesker og maskiner
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.

Techtopia #40: 3D-print af reservedele til mennesker og maskiner

3D-print er ikke så omtalt, som det har været. Men på Hasso Plattner Institute i Tyskland arbejder man på at finde nye anvendelsesmuligherder. Her printes i såkaldte metamaterialer, som f.eks. kan være et håndtag med hele åbne- og lukkemekanikken til en dør printet i plastik med alle funktioner indbygget. Hermed er 3D-print ikke bare form men også funktion.

Det hollandske firma Xabian bruger scannere og kunstig intelligens til at bane vejen for 3D printede proteser som arme og ben, der også er behagelige at have på.

I 2016 lancerede Rotterdams havnemyndigheder i Holland et 3D laboratorium, RAMLAB, der printer reservedele til maritim brug. RAMLAB har produceret verdens første certificerede slæbebådspropel ved hjælp af en 3D print robot.

Medvirkende:

  • Alexandra Ion, ph.d.-studerende, Hasso Plattner Institute

  • Ben Hayward, CEO, Xabian

  • Vincent Wegener, direktør, RAMLAB

Links:

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 26. februar.

Du kan finde alle episoder af Techtopia og Ingeniørens øvrige podcasts.HER.

Hør også: Techtopia #39: Kinesisk app vil eje verden

Emner : 3D print