Lad os i stedet betale den reelle pris, inklusiv en retvisende miljøafgift, og lad være med rundhåndet at smide gode skattekroner ud på bistand til produktionen.
Den hollandske forsker Mark Post udvikler en kunstig hakkebøf i sit laboratorium for at begrænse mængden af kødkvæg i verden. Han demonstrerede en meget dyr prototype for fire år siden. Nu er han tilbage med en plan, der kan give os kunstige hakkebøffer inden år 2020.
Der er andre måder at løse problemet på. Vi kan blive vegetarer, men det falder mange mennesker svært. Det problem prøver den danske startup Plantjammer at løse ved hjælp af maskinlæring, som gør dig bedre til at lave vegetarmad.
Varighed: 34:03
Medvirkende:
Mark Post, professor, universitetet i Maastrict
Michael Haase, direktør og stifter, Plantjammer
Links:
The Guardian: Testsmagning af kunstig hakkebøf i 2013
Plantjammer: http://www.plantjammer.com/
Demodag: http://demodag.org/ og på Twitter @demodag
Fik du hørt: Techtopia #3: iPhone fylder 10 år – sluk den nu!
Næste episode af Techtopia kommer mandag den 19. juni. Kom gerne med dine bud på, hvilke emner vi skal tage op.
Lad os i stedet betale den reelle pris, inklusiv en retvisende miljøafgift, og lad være med rundhåndet at smide gode skattekroner ud på bistand til produktionen.
Jeg har fornøjelsen af 1/4 kvie, og et lam, der går på en strandeng, de spiser kun de lokale planter, drikker af den lille sø, simpelthen ingen sprøjtning, ingen gødning, dyr der har det godt!
De kommer og "tigger" godbidder når vi tilser dem, der er kun glæde, dejligt kød, og ret god klimasamvittighed, når de bliver slagtet.
Jeg ved godt ikke alle kan have det sådan, køber også økogris, fersk fisk, gode kyllinger mv., men nyder især at spise mine håndklappede/fodrede dyr:-)
Jeg sparer ikke en klink i forhold til at købe i supermarkedet, men får, udover fornøjelsen af at tilse dyrene ca en gang pr måned, nogle udskæringer der ikke "findes" i kølemontren, så får vi noget ny mad, sidste år var det røget lammekølle.
Synes det er lidt fake news at sige det er oksekødet der er miljøbelastende. Det er jo køerne og ikke kødet der udleder metan. Så vores enorme mælkeproduktion, må da være en kæmpe miljøbelastning også. Desuden er det vel også værd at kigge på foderet. En naturlig ko lever hovedsagelig af græs, ikke majs, korn og soyaskrå. Hvis vi kun spiste rå hvidkål og piratos, vill vores fordøjelse nok ikke ha det så godt.
Vi bygger bro med stærke vidensmedier, relevante events, nærværende netværk og Teknologiens Jobfinder, hvor vi forbinder kandidater og virksomheder.
Læs her om vores forskellige abonnementstyper
Med vores nyhedsbreve får du et fagligt overblik og adgang til levende debat mellem fagfolk.
Teknologiens Mediehus tilbyder en bred vifte af muligheder for annoncering over for ingeniører og it-professionelle.
Tech Relations leverer effektiv formidling af dit budskab til ingeniører og it-professionelle.
Danmarks største jobplatform for ingeniører, it-professionelle og tekniske specialister.
Kalvebod Brygge 33. 1560 København V
Adm. direktør
Christina Blaagaard Collignon
Chefredaktør
Trine Reitz Bjerregaard