Techtopia #39: Kinesisk app vil eje verden
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Techtopia #39: Kinesisk app vil eje verden

Måske har du hørt om den kinesiske chat-app WeChat. Måske har du ovenikøbet prøvet at bruge den? Og måske har du endda brugt den i Kina, ligesom 980 mio. kinesere gør. I så fald ved du, at WeChat er meget mere end bare chat.

Den er en app, som du kan leve hele dit liv på - fra chat med venner til underholdning og betaling af varer både online og i den virkelige verden. WeChat er så altomfattende, at den får Facebook til at ligne en gammel Mayland-spiralkalender.

Firmaet bag WeChat er også ganske særligt. Tencent er en digital gigant i Kina, der oprindeligt startede med spil, men i dag har så mange apps og services, at 60 pct. af den tid, der bliver brugt på mobiler i Kina i dag, bliver brugt i en Tencent-app.

Tencent er det femtestørste teknologiselskab i verden. Firmaet har købt den finske spilproducent Supercell for et milliardbeløb, ejer 10 pct. af Spotify og har investeret i Tesla, Snap og Uber.

Techtopia tager dig en tur til Kina med en WeChat-ekspert, og når vi har været der, fortsætter vores kryptovalutarejse. Skal Techtopia have en kryptopia-valuta baseret på blockchain? Professor Fritz Henglein fra Datalogi på KU vil fortælle om konkrete anvendelsesmuligheder af blockchain og forklare, hvad en smart kontrakt er - og hvorfor den overhovedet ikke er smart.

Medvirkende:

  • Matthew Brennan, medieekspert, China Channel

  • Fritz Henglein, professor, DIKU

Links:

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 19. februar.

Du kan finde alle episoder af Techtopia og Ingeniørens øvrige podcasts.HER.

Hør også: Techtopia #38: Kunstig intelligens hjælper 112