Techtopia #39: Kinesisk app vil eje verden
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Techtopia #39: Kinesisk app vil eje verden

Måske har du hørt om den kinesiske chat-app WeChat. Måske har du ovenikøbet prøvet at bruge den? Og måske har du endda brugt den i Kina, ligesom 980 mio. kinesere gør. I så fald ved du, at WeChat er meget mere end bare chat.

Den er en app, som du kan leve hele dit liv på - fra chat med venner til underholdning og betaling af varer både online og i den virkelige verden. WeChat er så altomfattende, at den får Facebook til at ligne en gammel Mayland-spiralkalender.

Firmaet bag WeChat er også ganske særligt. Tencent er en digital gigant i Kina, der oprindeligt startede med spil, men i dag har så mange apps og services, at 60 pct. af den tid, der bliver brugt på mobiler i Kina i dag, bliver brugt i en Tencent-app.

Tencent er det femtestørste teknologiselskab i verden. Firmaet har købt den finske spilproducent Supercell for et milliardbeløb, ejer 10 pct. af Spotify og har investeret i Tesla, Snap og Uber.

Techtopia tager dig en tur til Kina med en WeChat-ekspert, og når vi har været der, fortsætter vores kryptovalutarejse. Skal Techtopia have en kryptopia-valuta baseret på blockchain? Professor Fritz Henglein fra Datalogi på KU vil fortælle om konkrete anvendelsesmuligheder af blockchain og forklare, hvad en smart kontrakt er - og hvorfor den overhovedet ikke er smart.

Medvirkende:

  • Matthew Brennan, medieekspert, China Channel

  • Fritz Henglein, professor, DIKU

Links:

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 19. februar.

Du kan finde alle episoder af Techtopia og Ingeniørens øvrige podcasts.HER.

Hør også: Techtopia #38: Kunstig intelligens hjælper 112

Emner : Software
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først