Techtopia #34: Hvordan får vi flere kvinder i it-branchen?
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Techtopia #34: Hvordan får vi flere kvinder i it-branchen?

Kun omkring 25 pct. af de ansatte i den danske it-branche er kvinder. Og de færreste af dem programmerer.

Man skal ikke have besøgt eller arbejdet i ret mange teknologivirksomheder, før man begynder at savne noget – eller rettere nogen.

Kvinder er nemlig en stor mangelvare i it-branchen. Og det er noget skidt – ikke bare for kvinder og ligestillingen, men også for de produkter og services, som virksomhederne producerer. Hvis de kun er udtænkt, designet og kodet af hvide mænd i 20’erne i Californien, så bliver de ganske enkelt dårligere.

Den unge programmør Tracy Chou undrede sig over dette. Som alle andre i techbranchen var hun optaget af at lave løsninger baseret på store mængder data. Men data om kvinder i techbranchen kunne hun ikke finde. Derfor skrev hun et indlæg på bloggertjenesten Medium, hvor hun efterlyste data og lancerede en side til at samle data på Github, der er et videndelingssite for programmører.

Indsamlingen af data på GitHub blev en kæmpe succes, hvor antallet af kvinder i den amerikanske techindustri for første gang blev kortlagt. Resultatet var som ventet nedslående, men til gengæld skabte det et stort pres på it-branchen for at ansætte flere kvinder.

I Danmark er den selvlærte programmør Nynne Christoffersen stærkt inspireret af Tracy Chou. Hun laver workshoppen Rails Girls, hvor hun lærer andre kvinder at programmere i et miljø, hvor dumme spørgsmål er obligatoriske, fordi ingen mandlige nørder kan nedgøre dem.

Brancheforeningen IT-Branchen kører programmeringsklasser for 6.-klasseselever på 137 danske skoler i håb om at ramme både drenge og piger for at sikre diversiteten i fremtidens it.

Medvirkende:

  • Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation, IT-Branchen

  • Tracy Chou, programmør og stifter af Project Include

  • Nynne Christoffersen, programmør hos Karnov og arrangør af Rails Girls CPh og Hackyourfuture

Links:

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 15. januar.

Du kan finde alle episoder af Techtopia og Ingeniørens øvrige podcasts HER.

Hør også: Techtopia #33: Farvel til 2017, goddag til 2018

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten