Techtopia #266: Trends for 2023 – biokonvergens og kvanteteknologi

9. januar kl. 13:55
Techtopia #266: Trends for 2023 – biokonvergens og kvanteteknologi
Illustration: Ingeniøren.
Vi kigger i den nyeste trendrapport fra de danske innovationscentre. Biologi, kemi, fysik, ingeniørvidenskab, medicin, matematik og computervidenskab smelter sammen, og kvantemekanik finder nye anvendelser.
Artiklen er ældre end 30 dage

 

Illustration: Teknologiens Mediehus.

Abonnér på Techtopia

Klik her for at abonnere på podcasten.

Du kan også søge på ‘Techtopia’ i din foretrukne podcast-app. På iPhone findes den som standard, men til Android-telefoner er der flere apps at vælge imellem. Et eksempel er Podcast Republic, der er et gratis program, som kan downloades via Google Play.

Podcasten er lavet i samarbejde mellem IDA og Ingeniøren.

Den er sponsoreret af en række partnere: IBM, KMD, DI Digital, MCH Messecenter Herning og IDA Forsikring.

Vi kigger i den nyeste trendrapport fra de danske innovationscentre. To trends for 2023 er sammensmeltningen af biologi, kemi, fysik, ingeniørvidenskab, medicin, matematik og computervidenskab samt brugen af kvantemekanik i lægemiddel-, kemi-, bil- og finansindustrien.

I Israel og i Boston arbejder forskere og virksomheder med sammensmeltningen af forskellige discipliner inden for bioteknologi, hvilket vil accelerere diagnostiske processer og lægemiddeludvikling. Biokonvergens dækker et væld af fokusområder såsom lægemiddelopdagelse, nanorobotik til lægemiddellevering, regenerativ medicin, diagnostik og biologiske sensorer, optogenetik, bioelektronik og ingeniørkonstruerede ‘levende’ materialer.

I Bayern er flere industrier tæt på at udlede værdi af kvanteteknologi. Feks. lægemiddel-, kemi-, bil- og finansindustrien. Kvante er nu en del af deres strategi, og virksomheder som Roche, BMW og BASF har interne kvanteeksperter og deltager i økosystemet med universiteterne om at udvikle industriel brug af kvanteteknologi.

Medvirkende:

  • Louise Vibjerg Thomsen, Senior Innovation Officer, Tel Aviv, Israel

  • Ulrik Kjølsen Olsen, Innovationsattache, München, Tyskland

Link:

Læs også: Techtopia #265: Er ChatGPT bare din fulde onkel?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kom gerne med dine bud på, hvilke emner vi skal tage op.

Du kan finde alle episoder af Techtopia HER.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger