Techtopia #266: Trends for 2023 – biokonvergens og kvanteteknologi

 

Vi kigger i den nyeste trendrapport fra de danske innovationscentre. To trends for 2023 er sammensmeltningen af biologi, kemi, fysik, ingeniørvidenskab, medicin, matematik og computervidenskab samt brugen af kvantemekanik i lægemiddel-, kemi-, bil- og finansindustrien.

I Israel og i Boston arbejder forskere og virksomheder med sammensmeltningen af forskellige discipliner inden for bioteknologi, hvilket vil accelerere diagnostiske processer og lægemiddeludvikling. Biokonvergens dækker et væld af fokusområder såsom lægemiddelopdagelse, nanorobotik til lægemiddellevering, regenerativ medicin, diagnostik og biologiske sensorer, optogenetik, bioelektronik og ingeniørkonstruerede ‘levende’ materialer.

I Bayern er flere industrier tæt på at udlede værdi af kvanteteknologi. Feks. lægemiddel-, kemi-, bil- og finansindustrien. Kvante er nu en del af deres strategi, og virksomheder som Roche, BMW og BASF har interne kvanteeksperter og deltager i økosystemet med universiteterne om at udvikle industriel brug af kvanteteknologi.

Medvirkende:

  • Louise Vibjerg Thomsen, Senior Innovation Officer, Tel Aviv, Israel

  • Ulrik Kjølsen Olsen, Innovationsattache, München, Tyskland

Link:

Fik du hørt: Techtopia #265: Er ChatGPT bare din fulde onkel?

Kom gerne med dine bud på, hvilke emner vi skal tage op.

Du kan finde alle episoder af Techtopia HER.