Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Techtopia #261: Det er bare bryster

 

Ada er en transkønnet kvinde, der i processen fra mand til kvinde lægger fotos af sin nøgne overkrop på det sociale medie Instagram i protest mod platformens censur af kvinders brystvorter.

Bryster og brystvorter kan nemlig være svære at finde på Instagram – altså medmindre de sidder på en mand. Afbildning af kvinders brystvorter får kun i sjældne tilfælde lov til at blive liggende på platformen, men hvorfor er det sådan? Og hvordan ved Instagram, præcis hvilke brystvorter der er acceptable, og hvilke der ikke er?

Techtopia har inviteret Peter Svarre og Ada Hyldahl Fogh i studiet til en diskussion af digital etik, og hvordan vi designer digitale løsninger, kunstig intelligens og algoritmer på en etisk forsvarlig måde. Adas kunstprojekt ‘in transitu’ er også en kønspolitisk protest, der har til formål at få hendes Instagram-profil lukket.

Medvirkende:

  • Peter Svarre, foredragsholder, digital strateg og aktuel med bogen ‘Digital Etik’

  • Ada Hyldahl Fogh, kunstner, interaktionsdesigner, programmør og skaber af kunstværket ‘in transitu’ under kunstnernavnet Ada Ada Ada

Links:

Fik du hørt: Techtopia #260: Plant et virtuelt træ og red Jorden

Kom gerne med dine bud på, hvilke emner vi skal tage op.

Du kan finde alle episoder af Techtopia HER.