Techtopia #25: Kan teknologi frelse verden?

Hvad gør teknologien ved os og vores samfund? Hvem skal kontrollere den? Skal den overhoved kontrolleres? Hvem skal eje den? Og er den god eller dårlig for os?

Diskussionen har stået på i mange år – via visionære taler eller bombastiske manifester. Lige fra Dronning Victoria over de italienske futurister til open source bevægelsen, cyberpunkerne, internettets borgerrettighedsforkæmpere og en flok bekymrede deltagere i årets københavnske Techfestival.

Post- og Telemuseet Enigma har samlet manifesterne til en udstilling og de hjælper Techtopia med at trække røde tråde i 170 års teknologihistorie.

Medvirkende:

  • Tine Stevnhoved; udstillingsredaktør, Enigma

  • Andreas Marklund; historiker og forskningschef, Enigma

Link:

Manifest Now

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 13. november

Kom gerne med dine bud på, hvilke emner vi skal tage op.

Du kan finde alle episoder af Techtopia og Ingeniørens øvrige podcasts HER

Hør også: Techtopia #24: Spilder du din tid på sociale medier?

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Så det er altid samfundet som skal tilpasse sig teknologien. Ny teknologi har altid både positive som negative anvendelsesmuligheder, så det er menneskets udviklingsgrad som er den afgørende faktor for hvorvidt en ny teknologi destruerer eller frelser! Vores samfund er forbavsende gode til det teknologiske, men endnu mere forbavsende dårlige til det samfundsmæssige - se bare på de åndelige pygmæer (undskyld Pygmæer) som borgerne har valgt til at styre nogle af verdens største nationer! Man ønske sig, at det var muligt at tage en time out på det teknologiske og koncentrere hele indsatsen på det menneskeligt udviklingsmæssige! Opgaven er desværre uoverkommelig på det samfundsmæssige niveau, men hvis teknologerne virkelig vil forsøge at gøre verden bedre, kunne de bruge hovedparten af deres indsats på at gøre den nye teknologi så menneske venlig som mulig, selv om der i første omgang nok er flere penge i at anvende den militært, eller økonomisk agressivt!

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten